| OnlyGirl a întrebat:

am o problema de anul acesta ni s-a schimbat profa de germana si a venit alta care ne da sa facem compuneri, etc ne-a dat pe maine o copunere despre romania, dar eu nu stiu sa o fac deoarece cu cealalta profa nu faceam compuneri sau chestii din astea, ma puteti ajuta cu compunerea nu trebuie sa aiba mai mult de 10 randuri dar daca s-ar putea si tradusa, pls?

dau fundita la primul care-mi zice

2 răspunsuri:
| beautifulkiss a răspuns:

Buna uite aici compunerea in romana:
Ţara mea e locul în care frunzele vorbesc româneşte despre înaintaşi, despre dragostea aceasta nemăsurată de patrie.
Ţara mea e locul în care sunt prietenii mei şi părinţii. E locul în care trăiesc şi mă bucur în fiecare zi.
Ţara mea e locul în care soarele străluceşte româneşte, în fiecare zi mai frumos.
Ţara mea e locul în care îmi place să trăiesc liber.
Ţara mea e loc de reculegere când cu tristeţe dar şi cu bucurie ne amintim de clipele în care s-a scris istorie.
De aceea iubesc această patrie şi sunt mândru că sunt român!
Iar faptul că vom fi o parte a unei Uniuni Europene de state, îmi face bucuria şi mai mare!
Sunt în acelaşi timp şi român, dar şi cetăţean european!
Si aici ai si in germana:
Mein Land ist der Ort, wo die Blätter über rumänische Vorfahren sprechen, diese ungeheure Liebe zum Vaterland.
Mein Land ist, wo meine Freunde unde Eltern. Es ist, wo ich wohne jeden Tag genießen.
Mein Land ist der Ort, wo die Sonne scheint, Rumänisch, jeden Tag schöner.
Mein Land ist, wo ich in Freiheit leben wollen.
Mein Land ist Ort der Stille, wenn die Traurigkeit, sondern mit Freude unde erinnere mich an die Momente, die Geschichte machten.
Darum habe ich dieses Land lieben unde sind stolz darauf, Rumänisch werden!
Und das wird Teil eines EU-Mitglied sein, es gibt mir größere Freude!
Sind gleichzeitig unde Rumänisch, aber auch ein europäischer Bürger!
Sper ca te-am ajutatbig grin

| Cyacy a răspuns:

Deasta au fetele frumoase prieteni inteligenti laughing iti recomand sa iti faci un prieten pentru chestiile astea big grin