| Timi08MM1988 a întrebat:

Buna TPU. Am observat ca daca ma lovesc dur la o mana sau la un picior si imi iese sange dupa ce fac baie mi se vindeca rana in apa, fara sa ma doara, ce efect are apa?

3 răspunsuri:
| seth2016 a răspuns:

Daca apa e rece se produce o vasoconstrictie. Curge mai putin sange si coagularea isi face treaba mai repede.

| relian a răspuns:

Nu are nici un efect, repararea o face organismul din interior. Faptul ca tu te speli nu are nici o legatura cu prefectura.
Deci ti se vindeca rana ca organismul o vindeca nu ca stai tu in apa.Asta e doara parerea ta,care este gresita.
Daca te lovesti dur la ce spui ca stai in apa,ca stai pe uscat o sa te doara exact la fel.
Ar putea sa aiba un efect dar placebo laughing tu te gindesti ca apa te face bine,durerea ar putea sa se atenuieze,este posibil.
Dar ca efect ce spui tu sa aiba apa, ar avea efect doara sa curete rana aia daca ar fi murdara, in rest e apa de ploaie, pistol cu apa laughing mai buna ar fi apa oxigenata, dezinfecteaza rana, apoi aplici un antibiotic crema si se vindeca mult mai rapid decat daca ai lasa asa fara nimic.

| Decebal a răspuns:

Apa rece calmează inflamația, purifică rana, de aici e și senzația de confort, lipsă de durere, vindecare etc