| CanalăAndreea a întrebat:

Bună, TPU! Am și eu o întrebare: m-am mutat la iubit cu știrea părinților (fac 14 ani) a aflat directorul și m-a luat la întrebări, acum știe că stau la el și a zis că sună la protecția copilului(cică e hotărât să sune) ce pot face părinți mei știu, familia mea știe, ce trebuie să facem ca să nu se întâmple ceva gen să vină protecția copilului din cauza directorului scolii? Vreau un răspuns
Dau Fundă*

Răspuns Câştigător
| justanotheruser99 a răspuns:

El nu are nici un drept sa intervină in viața ta personala. Părinții tai ți-au dat acordul, deci cuvântul lui nu are nici o valoare. Nu îți este tutore, deci nu poate lua nici o decizie in legătură cu persoana ta.
Iar in cazul in care cheamă protecția copilului poți sa il denunți pentru hartuire. Cum spuneam, nu are voie sa te ia la intrebari, care te privesc doar pe tine.

| CanalăAndreea explică (pentru justanotheruser99):

Dacă părinții mei ar da o declarație pe propria răspundere că îmi termin școala și restul cred că nu ar mai fi nici o problemă, nu?

| justanotheruser99 a răspuns (pentru CanalăAndreea):

Nu vad sa fie nici o problema.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca directorul suna la Protectia Copilului, in urma anchetei, parintii tai pot avea probleme. Pentru ca pana la 18 ani nu poti pleca de la ei fara acordul lor. Daca ei si-au dat acordul acum pot fi acuzati de abandonul minorului.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Indiferent cine face o sesizare la Protectia copilului ei sunt obligati sa faca o ancheta. Daca stabileste ca parintii nu respecta niste legi si nu se achita de sarcinile parintesti cum este normal vor lua masuri. Directorul scolii procedeaza corect.

| CanalăAndreea explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Da, dar totuși stau într-un sat în care aici se întâmplă cazuri de genu' și din toate cazurile eu sunt singura care încă merge la școală și bănuiesc că directorului nu îi convine... Nu știu ce să zic

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru CanalăAndreea):

Nu iubito, directorul nu face ce ii convine sau nu-i convine. El face ce ii dicteaza constiinta si ce il obliga postul care il detine pentru ca are raspundere. Ca acolo " se intampla cazuri de genu " asta nu face legea, nu e de mandrie nationala si nici nu inseamna ca e bine. Directorul se simte si dator moral fata de tine, tu esti ultima ratusca care mai merge dupa rata pe apa dar perspectivele tale nu sunt deloc fericite. Spera ca macar pe tine sa te salveze. Tie ti s-o fi parand ca iti este bine acum dar este o amageala. Singura sansa pe care o ai este sa ramai gravida, sa abandonezi scoala si peste putin timp sa-ti dai pumni in cap ca ti-a placut cum ti-a raspuns pe aici unul la misto sau inconstient. Care e tinta ta in viata? Lucrurile isi au timpul lor in viata, daca te lasi prada iluziilor si exemplului altora. Du-te si vorbeste cu alte fete care au facut ce faci tu sa-ti spuna sincer daca acum mai sunt multumite de situatia lor. Euforia asta care o ai acum trece repede. Cum te vezi peste 3 -5 ani? In definitiv alegi ce vrei.

| CanalăAndreea explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Dragul meu, eu vreau să îmi termin școala, el mă ajută, mă sprijină, de când sunt la el mi-au crescut notele la școală, mă pune să învăț. Peste 3-5 ani mă văd tot lângă el cu școala terminată, majoră. După ce termin școala o să îmi iau un serviciu. O să muncim amândoi și o să avem 2 copii frumoși. Explică-mi și mie care e treaba cu directorul, ce îl obligă constituția să facă?