| Miha16221 a întrebat:

Buna TPU! Am și eu o o intrebare care ar putea suna putin absurd pentru unii dintre voi. Am un colet de trimis prin posta romana la o persoana și persoana respectiva dorește sa nu ii pun numele la destinatar din oare care motive și sa pun adresa și numele expeditor, iar persoana aia sa ridice coletul spunând ca are un colet de la mine (zice numele meu). As putea trimite coletul fără sa ii pun numele?

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu.
Doar daca se poate ascunde sub numele unei persoane juridice (societate, asociatie, etc).

| Hyperion7 a răspuns:

Salut,nu cred că este posibil din moment ce a apărut noul ordin de la ANAF prin care poștașii/curierii sunt nevoiți să culeagă niste date atât de la tine cât și de la destinatar pentru a le înregistra la fisc și pentru a va pune sa plătiți taxe pe românește, că ei zic "pentru a combate spălarea de bani și pe cei ce nu sunt comercianți dar totuși vând".
Și chiar daca ar fi (Da cel mai probabil nu ), tot se afla destinatarul de la poștaș sau de la ghișeu și tot plătiți taxe ambii.
Știu că e pe langa puțin, dar cam asta e realitatea de azi.

| Dismally a răspuns:

Nu, fara nume nu se poate.

| Lioana a răspuns:

Nu se poate trimite colet fara destinatar. Fara adresa se poate daca trimiti prin serviciul post restant, dar fara nume nu se poate.
Daca persoana in cauza are astfel de fite nu-i mai trimite nici un colet. Da-o încolo ca poate iti iei țeapă de la ea.

| VoidEternal a răspuns:

La posta când ridici un colet ți se cere buletinul. Daca tu nici nu treci numele lui cum crezi că ar putea să ridice coletul?

| FreddieM a răspuns:

Si ce scrii la destinatar?
Cheers