| Lorra a întrebat:

Buna TPU.Am terminat clasa a 9 a la profil matematica-informatica.As dori sa ma transfer in clasa a 10 a la liceul elena cuza din craiova la filologie bilingv engleza.Cum se procedeaza? Conteaza media anuala din clasa a 9 a? Va multumesc

1 răspuns:
| MihaelaSiEu a răspuns:

Buna Lorra,
eu sunt eleva la "Elena Cuza" din Craiova, la filologie bilingv germana.Nu am experienta cu asa ceva, dar am avut cativa colegi, care dupa clasa a 9-a au schimbat profilul,deci iti pot spune cate ceva despre transferul la alt profil.
In primul rand trebuie sa fii pregatita, pentru ca atunci cand schimbi un profil pentru celalalt trebuie sa dai niste diferente(niste examene/teste prin care sa arati ca esti capabila sa mergi mai departe pe acest profil, in cazul tau probabil o sa dai un test la limba engleza si la alte materii pe care o sa le studiezi in anul urmator si pe care pana acum nu le-ai studiat).
In al doilea rand trebuie sa iti aduni toate actele de la scoala la care ai facut cls. a 9-a si sa te inscrii la C.N."Elena Cuza"(ex.:foaie matricola, actele medicale...etc.).
Mi se pare ca trebuie sa completezi si o cerere tip la noi la liceu... prea multe nu stiu nici eu si nu prea sunt sigura in legatura cu actele pe care trebuie sa le ai.
Cel mai bine cred ca ar fi sa intrebi la secretariatul liceului tau sau la "Elena Cuza". Din moment ce acum este vacanta si nu stiu cand ai putea sa gasesti secretariatul deschis, dar poti foarte usor sa iti suni dirigintele sa-l intrebi cum trebuie sa procedezi, sau macar sa-ti spuna cand poti sa gasesti secretariatul liceului tau deschis(oricum inainte de a incepe anul scolar).
Sper ca ti-am fost de ajutor! Mai vorbim!

PS.:Sa ma anunti daca ai rezolvat! (smile)