anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, TPU! Am trecut în clasa a zecea și chiar nu știu cum să îi fac pe colegi să mă placă. E destul de aiurea că la mine în clasă sunt foarte puține fete. Prietena mea s-a transferat la alt liceu sad. Nu am nimic în comun cu celelalte fete. Eu sunt mai băiețoasă, dar cam timidă. Dacă încerc să vorbesc cu băieții își imaginează că îi plac sau mai știu eu ce. Plus că mai sunt in clasă și cu câțiva colegi din generală, care îmi bagă numai strâmbe. Nu știu ce să fac...

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să vorbești cu băieții, cu toți, să te placă toți. Acum e momentul.
La balul bobocilor, să fii aleasă Miss Liceu.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Bună idee! laughing

| qwertpro a răspuns:

Salut,in primul rand pentru a putea sa iti faci prieteni trebuie tu sa fii insuti cel mai bun prieten si sa te cunosti foarte bine.Nu trebuie sa le fii tuturor pe plac,important e sa te accepti asa cum esti si sa nu depinzi de cei din jur. Fericirea noastra nu trebuie sa depinda de cei din jur, dar ca sa iti poti face noi prieteni trebuie sa gasesti intai persoane care au anumite aspecte comune cu tine, si aici ma refer la interese, valori personale etc. Daca vorbesti cu un baiat asta nu inseamna neaparat ca il placi, si majoritatea baietilor inteleg bine asta, nu incerca sa tragi concluzii pripite.Incearca sa arati interes intr-o comunicare, ajuta-i pe cei care au nevoie, desi nu-i lasa sa profite de tine, si incearca sa comunici cat mai mult cu colegii tai.Prieteniile nu se stabilesc usor, dar e un proces placut in care vei invata multe lucruri.Fii linistita, totul se va normaliza de la sine fara sa depui un efort prea mare.

| Vio199 a răspuns:

Buna. Pai prima data e impactul vizual ce ii face pe cei care te intalnesc sa isi doreasca sau nu sa intre in contact cu tine. Deci fii foarte ingrijita. Parul mereu curat, preferabil sa il speli cu ceva sampon ce il pastreaza si frumos mirositor, un ten curat, poate putin machiaj, unghiile ingrijite si curate, hainele calcate, curate si bine mirositoare, la fel si incaltamintea ( nu ai idee cati oameni bolnavi sunt care prima data se uita la incaltamintea ta apoi la restul corpului si-si fac o parere despre tine :-)) ) dintii spalati si mereu guma la tine (sa nu pleoscai).
Dupa ce te-ai asigurat ca ai o imagine curata, parfumata si ingrijita, ai gija la vocabular: nu urla/tipa/sriga, vorbeste cat mai linistit (oamenii sunt atrasi de tonalitatile calde).
Incearca sa ai chestii noi care sa le atraca atentia (gen haine noi de firma, cu siguranta cineva o sa vina la tine, o sa iti faca complimente, ceilalti o sa observe si o sa vina si ei pe langa tine).
SI CEL MAI IMPORTANT fii genul ce tace si asculta problemele ficaruia, cine e sa iti fie prieten si vede ca iti pasa si ca ai un suflet mare si bun, o sa ramana langa tine. DAR PANA SA AJUNGA CINEVA LA SUFLETUL TAU, PRIMA DATA TREBUIE SA-L ATRAGI CU APARENTELE.

| anonim_4396 explică (pentru Vio199):

Problema e că ei deja mă cunosc. Am fost și în clasa a noua cu aceiași colegi. Nu m-am transferat la alt liceu. Mulțumesc oricum pentru sfaturi!

| Vio199 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu conteaza. E un fel de schimbare de look. Ei o sa te intrebe " Da ce ai patit, cum de te-ai schimbat asa?" Dar tu nu o sa faci nimic altceva decat sa zambesti finut, si o sa le spui "Evoluez, imi caut cea mai buna varianta a mea". Niciodata nu e tarziu sa te schimbi, oricine te cunoaste sau are impresia ca te cunoaste, oricand poate ramane surprins.

| anonim_4396 explică (pentru Vio199):

Sper să ai dreptate happy.

| Vio199 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii de asta sunt atrasi, uita-te la tv, pe Instagram, pe Youtube... ii copiaza pe cei ce arata bine, ce se imbraca bine, le copiaza atitudinea. Din pacate asta conteaza in ziua de azi, prima data imaginea, si doar apoi caracterul. Plus vezi si cine sta asa singur din cand in cand, baga-te in seama, "hai cu mine pana la magazin, hai cu mine pana la baie....etc" Si pe drum povestiti tot felul, dar secretul e mai mult sa taci si sa asculti, apoi sa pui intrebari. Oamenilor le place sa fie ascultati, sa isi goleasca sufletul, grijile, sa se mandreasca, sa fie apreciati.