anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea nevoie de niste sfaturi legate de zborul cu avionul, mai exact înțeleg treabă cum că avionul e cel mai sigur nu se prăbușește și chestii din astea. Pe mine cealaltă frica mă îngrozește, răul pe care îl simți în tine, as putea sa compar avionul cu acele aparate din parcurile de distracții o singura data m-am dat într-o chestie dinaia de te rotea la inaltime (nu e carusel) și simțeam cum mă părăsește sufletul laughing nu vreau să mă gândesc cum e sa fiu la înălțimea aia sa simt cum decolează și sufletul meu să rămână acolo jos in timp ce eu mă ridic. Sper că mă înțelegeți și aș vrea niste sfaturi dacă se poate!

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Avionul nu-i caruselu ala in care faceai ce spui.Nu simti nimic,dar depinde si de avion,,sunt unele avioane gen autobuze,exact asa se si somporta laughing deci poti sa spui ca te afli intr'un autobuz laughing De rau si chestii de astea, niciodata nu am vazut pe careva sa ii vina rau, nici copii, nici batrani, nici alta categorie, desi multi erau la primul zbor.
Deci nu te lua dupa desene animate sau radio sant.

| Cosmin86 a răspuns (pentru relian):

ATR-urile sunt gen autobuze laughing

| wpetterssone a răspuns:

Zborul într-un avion este dificil pentru unele persoane. Este normal să crezi că se poate întâmpla un eveniment neprevăzut, însă acestea sunt foarte rare.
Când ești într-un avion nu te vei simți ca într-un carusel, deoarece avionul urcă de la altitudinea 0 la altitudinea de 36000 ft (exemplu). Pe durata zborului, acest nivel poate fi diferit puțin, în functie de traficul întâlnit. Înaimte de a ajunge la aeroportul de destinație, în funcție de nivelul de zbor la care se află, aeronava începe să coboare, cu o viteză mică de aproximativ 40 km/h, dar nu mai mult de 65 km/h (în situații de criză de spațiu).
Statisticile arată că cele mai primejdioase momente din zborul unui avion sunt ultimele 8 minute înainte de aterizare și primele 4 minute de la decolare.
Eu zbor de cel puțin două ori pe săptămână, iar cel puțin o dată pe lună pilotez un avion. M-am obișnuit cu decolarea sau aterizare, ori cu turbulențele de vreme care apar pe rută.
Dacă nu îți place ceea e simți la decolări și aterizări, ar trebui să nu stai la geam. Imaginile care îți trec pe lângă ochi îți pot crea stări de vomă, pentru că, la altitudini mici (sub 2000 de metri) viteza unei aeronave variază între 300 de km/h și 500 km/h.

| Cosmin86 a răspuns (pentru wpetterssone):

Esti pilot? Super tare.