Cred ca se refereau la frazele: "barbatii sunt porcii", sau "femeile sunt vaci", ma rog, astea sunt calificative pe care cei beti, cei frustrati si cei limitati, le scot pe gura cand nu mai au nimic inteligent de spus, la adresa partnerului/partenerei de viata, sau a familiei acestora, ori in momente de furie, de betie sau de prostie.
Nu stiu care mare filosof a zis candva ca omul este deosebit de animal prin ratiune,, dar se aseamana tot cu animalul prin anumite lucruri cu care el le face cu ajutorul reflexului, ca si la animale de altfel.
ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s.n., adj. 1. S.n. Ființă organizată, uni- sau pluri-celulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca; p. restr. vietate,
Acum din punct de vedere logic, se încadrează? Ăsta e sensul cuvântului, asta înseamnă deci și omul este animal dar este cel mai special dintre animale.
E dovedit stiintific de mult timp ca oamenii sunt animale. Avem atat de multe asemanaro anatomice cu restul animalelor, mai ales cu mamiferele (pentru ca omul e mamifer) incat nu mai exista niciun dubiu in aceasta privinta. Avem par, ne alaptam puii, avem sange cald, fatul se dezvolta in interioriul mamei etc. Toate astea sunt valabile si pentru elefanti, caini, lei, maimute, soareci etc. Iar ca tot ceni vorba de maimute, cu ele ne asemanam si mai multi, pentru ca suntem mai inruditi cu ele decat cu alte animale. Maimutele, mai ales cele mari precum cimpanzeii, gorilele sau urangutanii, au o anatomie aproape identica cu omul. Iar ADN-ul nostru e peste 95% identic cu al lor. Iti las aici un link despre evolutia omului din animale de-a lungul timpului, ca sa-ti faci o idee.
https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_human_evolution
Și oamenii sunt animale în sensul că comunică între ele, mănâncă bea, trăiesc în celibat sau în familie, construiesc case, creează, gândesc, diferența e că noi avem credință, speranță ceea ce ne afectează uneori negativ prin griji alteori pozitiv.
Sunt alte lucruri care afectează credința în Dumnezeu acesta e un subiect foarte amplu dat de rațiune simțire și dorință.
Un animal este un organism (ființă vie) pluricelular, heterotrof, deci care nu își poate produce el însuși substanțele organice necesare hrănirii (cum fac plantele, algele și bacteriile albastre verzi prin fotosinteză), fiind nevoit să folosească substanțe organice gata preparate luate din mediu.'
Este destul de clar ca e o definitie data de catre persoane care nu cred in Dumnezeu si care nu considera ca ar fi si alte caracteristici mult mai importante care il diferentiaza pe om de animale, dar daca te iei dupa definitia lor nu o poti contrazice, pentru ca tot ce scrie in ea e adevarat, adica omul indeplineste toate acele conditii.
anonim_4396 întreabă:
KeopsJr întreabă: