| Ramona445 a întrebat:

As vrea sa ma ajutati cu ceva... doar cine stie! repet doar cine stie! Eu nu ma inteleg cu parintii mei si as vrea sa plec de acasa, nu sa fug nici sa stau la cineva din familie de exemplu vreau sa stau la casa de copii (camin ). Ce trebuie sa fac ca sa ajung acolo? Am doar 15 ani. Ajutati ma va rog

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Ramona! Nu este o decizie bună, nu te supăra, dar problemele tale cu părintii sunt si din cauza ta, nu este numai vina lor, tu ai 15 ani, este varsta la care incepi sa ti doresti multe lucruri si este o virstă critica pentru tineri, adica corpul este in schimbare, hormoni etc, si ai diverse stări nervozitate, bucurie adica treci usor de la o stare la alta, si bineinteles relatiile cu părintii si familia sunt extrem de tensionate, dar toti am trecut de varsta ta dar nu am luat asemenea decizii, trebuie sa lasi de la tine, sa fii umilă, sa fii ascultătoare, nu faci nimic daca te certi cu ai tăi, daca faci impotriva lor, ce cîstigi facind asa? Nimic. Pe de altă parte, ce faci la casa de copii, sau de ce ai luat această decizie? Unicul sfat pe care ti l dau este, vorbeste cu părintii tăi si rezolvă ti problemele cu ei, nu pleca asa de capul tău in camin sau in altă parte, nu mai cauta motive de ceartă cu părintii, m -ai ai frati? Sau esti singură la părinti? Gîndeste te o clipă, ce ar face părintii tăi daca tu ai dispărea de acasa? Crezi ca ei ar sta linistiti, daca tu decizi sa pleci la cămin, gindeste te ce anchete sociale fac ăstia de la primărie, i ti bagi părintii in belele mari din cauză ca tu nu te intelegi cu ei, ce este in căpșorul ăla al tău? Stai putin si gindeste te bine, eventual cu piciorusele tale int run lighean cu apă rece, ca sa i ti vină mintea la cap, nu face greseala asta, orice dar orice problemă cu părintii o rezolvi acasă cu ei, nu fugind ca o lașă.

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mina Ramona! Mersi mult pentru fundă, ce faci cum esti?

| Ramona445 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Oarecum bine, multumesc happy

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ramona445):

Sărut mina, s au m ai rezolvat problemele?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ramona445):

Mă bucur. Sanatate multă.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sigur, du te la caminul de copii, sa primeste batie zi de zi, sa iti dea cate o felie de paine cu gem de mancare si cand implinesti 18 ani sa te arunce in strada.

Dar important e ca la 15 ani le stii pe toate si acum e momentul sa faci lucruri de capul tau

| SkyPilot a răspuns:

Trebuie sa ai motive foarte serioase ca sa poti face asa ceva. Intr-un astfel de caz ar trebui sa incepi de la Protectia Copilului:
http://www.copii.ro/
Dar faptul ca aveti opinii diferite si va certati nu constituie motive serioase.
Sa stii ca nicaieri nu este ca acasa, chiar daca nu nu apreciezi acum acest lucru. La camin o sa ai mult mai multe probleme decat acasa si nu vei mai avea spatiul tau privat. Gandeste-te bine!

| Foxyyyy a răspuns:

Am trait sa o aud si pe asta. Tu ai ceva in capul ala? Stii macar ce viata se duce acolo si cat o sa te chinui? straight face

| BaiatDeGaşcă a răspuns (pentru Foxyyyy):

Nu-si imagineaza! happy

| BaiatDeGaşcă a răspuns:

Hei prin situatia asta am trecut si eu dar cred ca stii ca daca ajungi la casa de copii si parintii tai renunta de tot la tine la 18 ani vei ajunge pe drumuri...Doar daca nu te adopta cineva...Dar daca vrei sa vorbesti cu cineva in legatura cu asta, acela e telefonul copilului, suna la 116 111! Daca chiar nu mai vrei sa stai in casa aia si ai niste motive serioase, EX: hartuire, agresiune etc. poti ruga pe cineva cunoscut sau pe un vecini sa sune la protectia copilului sau te duci la scoala si vorbesti cu consiliera si ea va lua masuri. daca vrei sa mai vorbim add pe mess pro.stefan sau skype popstefan2000. P.S: Am 15 ani!