Pentru a-ti inbunatatii memoria trebuie sa exersezi.
Incearca sa inveti ideiile principale si sa dezvolti.
Inainte de a invata ceva trebuie sa citesti de cateva ori acel text iar dupa aia sa inveti pe bucati, inveti prima parte te apuci si o scrii de mai multe ori fara a te uita (daca gresesti mai citesti o data si scrii din nou).
Dupa ce ai invatat bine prima parte o inveti pe doua la fel dupa aia le citesti pe amandoua si incerci sa le scrii si tot asa.
Trebuie sa te concentrezi la ceea ce inveti de exemplu eu faca asocieri cu ceaa ce invat adica incerci sa iti imaginezi in minte sau te gandesti la ceva asemanator cu ceea ce inveti( La Istorie Geografie Romana merge asa).
Inveti dimineata si noaptea pentru ca e mai liniste dar sa nu joci jocuri video sau alte prostii inainte de a invata.
Daca inveti noaptea pana la ora 2 sa zicem atunci cand dormi creierul tau analizeaza ceea ce inveti rememoreaza, nu stiu. daca ai observat dar dimineata parca sti mai bine ce ai invatat seara, noaptea ( mai citesti o data de 2 ori si gata).
daca ai o alimentatie sanatoasa si manaci regulat te ajuta foarte mult, mai poti lua MemoPLUS dar nu stiu ce varsta ai, daca nu dai examen sau teza... ( nu trebuie sa inveti asa mult) nu recomand.
Cu cat te antrenezi mai mult cu atat poti invata mai usor e ca un sportiv cu cat exerseaza mai mult cu atat e mai bun.
Acuma depinde metoda si stilul de viata dar daca esti la scoala generala nu cred ca trebuie sa fi disperat n-are rost invata ideiile principale citeste si dezvolti tu dar ai grija sa nu deviezi de la subiect fara aberatii. Numai un idiot de profesor te-ar putea pune sa inveti pe derost poate doar la Istorie depinde de prof.
SakuraBeauty întreabă:
DjBattle întreabă:
Mindfulness întreabă: