Poate ar trebui sa discuti mai mult cu mama ta si sa afli care sunt motivele sale pentru a nu-ti permite se pleci; nu poate fi doar problema cu autobuzul si drumul periculos.Trebuie ca mai exista vreun motiv mai important; poate ca nu-si permite costul calatoriei, poate are nevoie de tine langa ea din diverse motive, poate ca ea insasi s-ar simti mai singura printre straini fara tine. Iar daca este vorba doar despre petrecerea sarbatorilor de iarna in tara, cred ca ar fi mai bine sa planificati din timp plecarea, sa va pregatiti pentru ea, si sa veniti amandoua acasa in acea perioada.Nu ma indoiesc ca mama ta te iubeste si-ti vrea binele, insa din felul categoric in care vorbeste, spunand ca pentru ea nu mai existi daca pleci, mie mi se pare ca prezenta ta este foarte importanta pentru ea. Poate ca mama ta e o fiinta speriata ea insasi, te-ai gandit la asta? Discuta cu ea si fiti abolut sincere una cu cealalta; nu te gandi ca ea este dominatoare asa cum ti se pare tie; sa stii ca si oamenii mari pot avea temeri si sentimentul de nesiguranta, ca si cei foarte tineri, ca tine.Incearca sa te apropii de mama ta si sa afli de ce este atat de categorica.Numai bine va doresc amandorura.
Astea sunt vorbe aiurea că poţi să mori că pentru ea numai exişti. Eu te sfătuiesc să insişti pentru că dacă chiar îţi doreşti asta ea trebuie să înţeleagă. Vorbeşte cu ea cu calm şi explică-i că asta îţi doreşti. Nu pune neaparat în faţă chestia cu eşti majoră pentru că la 18 ani pentru ea tot copilul ei ai rămas. Deci calm şi discută! Baftă!
Pai poti sa-i explici cu frumosul ca ai sarbatorit 4 ani la rand alaturi de ea si departe de tara sarbatorile de iarna, iar anul acesta iti doresti sa-l petreci acasa cu bunicii.Nu esti singura care intoarce de sarbatori acasa, intr-adevar pot aparea probleme in drumul spre casa, dar toate se vor rezolva.
Pai partea de la sfarsit poti sa eu spui ei... totusi spune-i ca ai stat cu ea si vrei sa ti se indeplineasca macar o dorintaaa eu zic sa ramai acolo pana o convingi si vine si ea