Chiftelute din cartofi
Ingrediente:
- 500 g. cartofi
- 1 ou
-100 g. faina
- sare
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii curatati de coaja pe care ii pisati ca pentru puree. Amestecati-i cu restul ingredientelor pana obtineti o pasta din care faceti chiftelute cu ajutorul unei linguri si pe care le prajiti apoi in ulei incins.
Timp de preparare: 30 min
Bezele
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g zahar
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Se bat albusurile intr-o cratita, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou cu zaharul pana se tine albusul bine. Compozitia trebuie sa fie destul de tare, astfel incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Puteti sa adaugati doua picaturi de colorant alimentar, daca doriti sa fie mai aratoase. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele, fie cu cornetul, fie cu o lingurita, potrivit de mari, tinand seama ca ele cresc la copt. Se coc la foc foarte moale, circa o jumatate de ora, avand grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava si se servesc fie simple, fie lipite cate doua, cu frisca batuta sau cu inghetata la mijloc. Pentru aceasta, pe masura ce se scot, se apasa usor fundul cu degetul cel mare, ca sa formeze un fel de scobitura, in care sa intre mai multa frisca. Aceasta se pune cu lingurita. Bezelele pentru servit cu inghetata se fac ovale.
Timp de preparare: 50 min
Omleta rulata cu branza
Ingrediente:
- 5 oua
- 50 g. branza
- 3 fire menta
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare:
Intr-o saladiera, maruntiti branza cu o furculia si apoi amestecati-o cu menta tocata marunt, uleiul de masline, sarea si piperul. Separat, bateti ouale intr-un bol si adaugati sare si piper dupa gust. Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si turnati ouale batute. Dupa ce s-a prajit pe o parte intoarceti-o pe cealalta parte cu ajutorul unei farfirii, ca sa nu se rupa. Puneti omleta pe un platou, acoperiti-o cu branza pe toata suprafata dupa care o rulati bine si o taiati rondele. Se serveste calda.
Timp de preparare: 20 min