Exista mii de carti minunate, depinde foarte mult si de varsta cititorului.
Dintre cartile care pe mine m-au marcat, cateva exemple:
- Voltaire - Candid sau optimismul (este o carte simpla, despre viata si fericire, care mi-a schimbat mult atitudinea generala)
- Emi Cioran - toata eseistica sa, dar mai ales Pe culmile disperarii (sunt carti potrivite in adolescenta, te ajuta sa gasesti o cale si un inteles in framatarile specifice varstei),
- Mircea Eliade - Memorii și proza fantastica (sunt carti care te ajuta sa te definesti ca intelectual, sa iti deschizi orizontul si sa iti alegi lecturi interesante si formatoare);
- Dostoievski - Crima si pedeapsa și Fratii Karamazov (sunt carti care te ajuta sa intelegi psihologia umana complexa, se citesc pe nerasuflate desi au un grad de complexitate mai crescut);
- Solohov - Pe Donul linistit (e o carte imensa, pe care o citesti, de asemenea, fara sa o poti lasa din mana, mi-a aratat cat de neasteptat reactioneaza oamenii la situatii limite si cat de multe se pot ascunde sub aparenta unei vieti linistite);
- Baudelaire - Florile Raului (este o opera poetica completa, care nu are cum sa nu-ti placa);
- Homer - Iliada si Odiseea (doua povesti pline de imaginatie si invataturi, scrise intr-un vers plin de savoare);
- Esenin - Poezii (despre frumusetea vietii obisnuite, traducerea romaneasca a lui Jebeleanu este geniala);
- romanele politiste nordice (nou intrate pe piata romaneasca, pline de personaje extrem de frumos conturate, dar si pline de tot uratul lumii);
- romanele politiste ale Rodicai Ojog-Brasoveanu (pline de umor negru si foarte interesante ca enigme politiste);
- Ileana Vulpescu - Arta conversatiei si Arta compromisului (doua romane inspirate din viata din Romania, care ne arata un portret neindulcit al ultimei jumatati de secol).
Multumesc! O sa ma apuc de citit cat de curand!
Eu am citit cărți științifice și nu beletristică recent. Cărți, romane am citit mai demult când aveam timp.
Poți citi Agatha Cristie sunt foarte bune.
Sau Hillary Cliton - Trăind istoria
barack Obama - O alegere istorică
Multumesc!
Cu plăcere!
anonim_4396 întreabă:
misterioasa01 întreabă:
Anonymus101 întreabă: