Laptele degresat este lapte normal care a trecut printr-un procedeu de extragere a grăsimii. Despre laptele praf iti dau un paragraf care explica mai clar :
"Obtinerea laptelui praf din lapte se face printr-un proces fizic, simplu, format din doua etape:
Etapa I - laptele este pasteurizat și concentrat prin evaporare. Apa prezentă în mod natural în lapte este parțial eliminată. Ceea ce rezultă după evapoararea conținutului de apă, este lapte concentrat.
Etapa a II-a - laptele concentrat este pulverizat în particule fine într-un jet de aer fierbinte eliminându-se astfel complet apa și rezultând laptele praf."
Laptele degresat sau semi-degresat este foarte bun pentru persoanele care țin un anumit regim alimentar (de exemplu mie mi-a recomandat medicul sa beau doar lapte degresat sau semi-degresat în loc de lapte gras din cauza unor probleme cu stomacul). Unii aleg sa bea lapte degresat ca sa reducă din grasimi sau calorii sau pur și simplu pentru ca prefera laptele degresat (exista o diferență de gust între laptele gras și cel degresat). Anumite tipuri de lapte praf sunt recomandate pentru copiii care au mame care nu pot alăpta sau nu vor să alăpteze. Unele tipuri de lapte praf au anumiți nutrienți adăugați ca să ajute la hrănirea copilului până la înțărcare. Laptele degresat de exemplu nu are aceleași valoare nutritivă, deci o alimentație bazată doar pe lapte degresat ar fi una destul de proastă
AdrianaBacescu întreabă: