Dupa parerea mea, sa ai o parere despre multe lucruri din viata si mai ales sa nu fi condus de spiritul de turma. Sa citesti mult despre diverse teme si sa poti sa-ti exprimi parerea indiferent despre ce fel de tema e discutia. Nu consider, ca cei care au facultate, au facut masteratul, doctoratul sunt neaparat si intelectuali. Depinde de setea personala de a invata si a afla chestii noi in fiecare zi, de a-ti dezvolta personalitatea si cunostintele.
Sa fii intelectual inseamna sa ai studii superioare, de exemplu sa ai o facultate terminata. Asa te poti numi intelectual, chiar daca ai terminat-o cu spaga sau pile. Multi confunda cuvantul "intelectual" cu "inteligent". Este o mare diferenta intre cele doua.
INTELIGÉNT, -Ă, inteligenți, -te, adj. Înzestrat cu inteligență; deștept, ager la minte, pătrunzător. ♦ Care denotă inteligență (1). – Din fr. intelligent, lat. intelligens, -ntis.
INTELECTUÁL, -Ă, intelectuali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține intelectului, care se referă la activitatea minții, la intelect. 2. Adj., s. m. și f. (Persoană) care, prin PREOCUPARI sau PROFESIE, folosește creator intelectul; persoană a cărei principală sursă de existență o formează MUNCA intelectuală.
Sper ca te-am lamurit.
Din punctul meu de vedere, sa fii o persoana care se poate descurca in orice situatie, si care poate oferi raspunsuri corecte fara sa afecteze pe cineva.
sa fii open minded, sa se poata vorbi cu tine despre mai multe subiecte si discutia aia sa duca undeva
Să fii un om cult, inteligent și să ai niște realizări în viață, eventual niște lucrări și opere.
Nuosamighicestiusernameulproasto întreabă: