| BlueByte a întrebat:

Buna TPU.Ce parere aveti de sentinta data in cazul Anders Breivik?
Este normal ca dupa ce omori 77 de oameni si ranesti 242, sa primesti 21 de ani de puscarie?
Chiar asa am ajuns? Sa furi o gaina ca sa-ti hranesti familia si sa primesti 4 ani de inchisoare pe cand un psihopat,dupa ce ca a primit o sentinta jignitoare pentru noi toti,mai ales pentru familiile victimelor, mai are si dreptul la eliberare conditionata dup 10 ani! Unde mai este dreptatea?
Este posibil ca in jurul acestui personaj sa se formeze un grup de idoli, cu intentii criminale?

5 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Asta e pedeapsa maxima existenta in Codul Penal norvegian. La ei nu exista nici pedeapsa cu inchisoare pe viata, nici pedeapsa cu moartea. Deci, i-au dat maximum posibil.
Faptul ca a fost declarat in toate mintile face ca omul sa stea EFECTIV in inchisoare de maxima securitate (chiar daca arata ceva mai bine decat un camin studentesc de la noi) si nu intr-un spital de boli nervoase de unde ar fi putut evada in secunda doi.

evenso
| evenso a răspuns:

Nu este normal sa primeasca doar 21 de ani condamnare, ori condamnare la moarte, ori condamnare ca in SUA 770 de ani de exemplu, si nici conditii lux nu ar merita.
Din pacate sigur sunt unii care sunt la fel de "bolnavi" si sunt de acord cu faptele lui.
Problema ar fi, daca dupa cativa ani va iesi din inchisoare si din nou va face macel.

| BlueByte explică (pentru evenso):

Da,sunt de acord. Ceva si mai jignitor este faptul ca l-au declarat complet sanatos mintal!
Eu cred ca cei din sala de judecata, psihologii si psihiatrii sunt debili mintal.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul familiilor respective!
Sunt oameni care au facut 40 de ani de puscarie, ca apoi sa se dovedeasca de fapt ca nu sunt vinovati, sau oameni care au murit pe scaunul electric din simpla banuiala de crima!
Nu mai inteleg sistemul!

| evenso a răspuns (pentru BlueByte):

In Norvegia pedeapsa maxima este de 21 de ani, si nu exista condamnare la moarte - din pacate.
El chiar a vrut sa nu fie declarat nebun, aici justitia a facut o mare greseala, nu cred ca este posibil ca o expertiza psihologica sa-l declara normal, desi era constient perfect de actul sau.

| 0Mark a răspuns:

Eu ia si dat pe viata... dementii astia nau au voie pe strada