| Butterfly19 a întrebat:

Ce parere aveti despre constiinta?

Răspuns Câştigător
| presus a răspuns:

Constiinta este ceva profund, care iti "spune" in momentul cand gresesti. E posibil sa stii vorba aia "te macina constiinta", eu cred ca este un dar dat de la Dumnezeu care ne poate aduce pe drumul cel bun atunci cand "mergem" gresit. De exemplu daca fac o greseala si probabil nu realizez in acel moment... cu timpul simt ca am gresit(acolo apare constiinta). Sa spunem ca constiinta este in forma de "triunghi" si il are fiecare persoana inauntrul ei. Cand o persoana face ceva gresit, acel "triunghi" numit constiinta se invarte, iar colturile sale ne macina, atunci stim ca am gresit. Noi simtim intr-un fel ciudat constiinta si trebuie sa ne schimbam, probabil n-am facut ceva bine. Daca o sa trecem cu vederea, adica cand facem ceva gresit iar noi nu bagam in seama constiinta, acel "triunghi" care se invarte, cu timpul i se vor toci varfurile. O sa devina un "cerc", dar o sa fie rau pentru ca n-o sa ne mai pese de constiinta. Daca noi nu facem nicio schimbare cand stim ca n-am facut ceva bine, atunci acea constiinta va deveni un cerc, n-o sa mai avem constiinta. Sper ca te-am ajutat, numai bine!

| Butterfly19 explică (pentru presus):

Aceasi parere o am si eu despre constiinta... daca cumva nu ai observat am adaugat un link cu site-ul meu, iar acolo am un articol despre constiinta. Te invit sa il citeesti, as aprecia daca mi-ai oferi si un feedback.

| Butterfly19 explică (pentru Butterfly19):

Mesaj catre Epique.

7 răspunsuri:
| Prezidentul a răspuns:

Constiinta este ceea ce credem pe moment. Gandul in general.

De exemplu un copil constiincios invata.

| Butterfly19 explică (pentru Prezidentul):

In exemplul pe care l-ai dat te referi la faptul ca un copil constiincios stie ca trebuie sa invete, drept urmare invata? Iar daca nu ar invata ar stii ca ar fi trebuit de fapt sa invete, pentru ca asa se intampla mereu cand stim ca trebuia sa facem un lucru si nu l-am facut, ne simtim vinovati(depinde de nivelul de importanta pe care il are respectiva sarcina)

| Prezidentul a răspuns (pentru Butterfly19):

Exact... Un copil care nu este constiincios nu invata, iar unul care este constiincios invata. Asta inseamna constiinta, a fii constiincios.

| MskDesign a răspuns:

Costiinta umana este produsul activitatii neuronilor si nicidecum nu vine de la acel personaj dintr-o carte.Parerea mea personala este aceea ca acel articol este total gresit sau gresit intentionat.

| Butterfly19 explică (pentru MskDesign):

Sa nu crezi in existenta lui Dumnezeu e una, dar sa il numesti "personaj" e mai mult decat exagerat. Si neuronii cum de exista? te-ai intrebat? Gresit intentionat? Cu ce scop?