Categoric nu e iubire.Nici casa mea nu a fost usa de biserica timp de 22 de ani cit am trait cu sotul, ne-am certat destul dar in viata lui o data nu m-ar fi jignit si nici eu pe el.Consider om de nimic cel care jigneste, idiferent cine sa fie omul respectiv, deoarece se autocaracterizeaza prin acest comportament, si exista alte modalitati de a-ti manifesta nemultumirea fata de cineva, daca nu iti place ceva la omul respectiv.De cine nu iti e din familie il poti ignora daca nu iti place ceva la persoana respectiva, iar in familie poti prin tandrete sa indrept ceea ce nu-ti place.Sa zicem ca acum e vorba de sotie, nu stie sa gateasca ceva bine, cauti pe Youtube reteta sau pe internet si cu vorbe frumoase o rogi ca alta data sa consulkte reteta respectiva iar daca zice ca e greu stai linga ea sa deslusiti impreuna ce e asa de greu la reteta respectiva.Invers daca la un barbat nu iti place ceva de exemplu ca arunca peste tot sosetele, cu voce calda si zimbind (caci vorba dulce mult aduce)il rogi ca alta data sa-l bage intr-o punga si sa-l duca la baie, si ii dai punga.Totul se poate rezolva frumos daca este respect si iubire fata de cealalta persoana.Dar unde nu e respect nu imi imaginez ca poate fi iubire-maximum atractie fizica-sau interes material.
Prost crescut, limitat, incapabil sa comunice.
Exclud toate cele de mai sus iubirea? Nu neaparat, dar cu siguranta nu o inlesnesc.
Parerea mea e că acel soț ori e bipolar ori e nebun într-un fel sau altul, dar în orice caz are nevoie de psihiatru
Nu o iubește. O tratează ca pe o jucărie. Dacă ar iubi-o ar respecta-o, nu ar jigni-o pentru ca știe ca o poate răni. Când iubești pe cineva nu îl rănești voit.
Bătaia de joc poate avea uneori și o valoare pedagogică. Așa că faptul că acel soț își iubește soția și faptul că o ironizează nu se exclud unul pe altul.
Dacă soția are un obicei prost, nu e normal ca persoana despre care se presupune că o iubește cel mai mult să încerce să înlăture acel obicei? În primă instanță vorbești frumos, dar dacă nu merge poți trece și la batjocură. Unii ziceau aici că dacă iubești o persoană nu o superi. Dar totuși supărarea temporară dată de batjocuri va trece, însă faptul că soția a scăpat de acel obicei prost datorită ție e unul permanent (să sperăm).
Dacă își jignește soția și râde de ea că e incapabilă, înseamnă că el e prost rău, că altfel n-o lua de nevastă, nu?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.se pare ca toti avem aceeasi parere
Ca nu o merita.
Acum depinde cum o face si in ce scop, de asta iti dai seama la un moment dat, daca esti in cunstinta de cauza.
Daca e o gluma, probabil e o gluma porasta, fara haz.
Dar, totusi, cineva care isi iubeste partenera, nu o jigneste in niciun fel, daca o iubeste.
Sunt atatia barbati seriosi, buni la suflet, muncitori si amuzanti. Incetati odata sa alegeti "baieti rai", aia nu va vor proteja, intr-un final va vor dezamagi, chiar rani!
DenX5400342 întreabă: