Bună.
Eu îţi voi spune părerea mea însă e posibil să se lovească rău de gândirea ta deoarece recunosc, eu sunt un copil răsfăţat, sunt singură la părinţi şi aşa mai departe.
Eu locuiesc într-un loc care este centru universitar, deci, probabil nu voi fi nevoită să stau niciodată la cămin sau în chirie.
Totuşi cred că este o experienţă destul de plăcută deoarece la cămin ai ocazia de a socializa mai mult, îţi poţi face mai mulţi prieteni şi am auzit de la colegi că mâncarea este bună.
Colegii mei care stau la cămin au rezultate bune la şcoală, vin mereu curaţi şi îngrijiţi.
Dacă stai în chirie, într-adevăr, e mai scump, şi nici nu ai atât de multă libertate.
Sinceră să fiu, eu nu ştiu dacă aş putea să rezist vreodată să stau într-un cămin pentru că am fost obişnuită cu ideea că nicăieri nu e mai bine ca acasă, fără mama care să mă aştepte cu mâncarea calda când nu e la serviciu.
Dacă te vei strădui şi dacă eşti genul de persoană care se adaptează uşor condiţiilor noi cu siguranţă te vei simţi bine. Gândeşte-te la viitorul tău, că vii acolo pentru a învăţa şi pentru a ajunge cineva în viaţă.
Dacă spui că nu eşti singurul copil, gândeşte-te şi la părinţii tăi, s-ar bucura mai mult dacă le-ai spune că vrei să stai la cămin deoarece le vei reduce cheltuielile.
Pa-pa.
Eu unul regret acum ca n-am stat la camin niciodata ( chiar nu am avut nevoie sa o fac). Caminul e scurt pe 2 o petrecere continua, e o perioada extraordinara din viata unui student si implicit a unui om. Am inceput la un momement dat in weekenduri sa merg la camin la colegi si prieteni in loc sa merg in puburi pentru ca distractia era pur si simplu mult mai faina. Nu exista sa nu gasesti intr-o zi pe cineva gata sa petreaca acolo. Muzica in general nu-i groazava (deh, multe gusturi si rpea putin eclectice uneori) dar poti trece peste asta. Alcoolul, iarba si toate celelalte sunt practic la discretie iar oamenii sunt chiar faini. Merita.
Cam dificil de stat la camin.Eu am oscilat intre statul la camin si gazda.Am avut perioade si perioade.Da, la camin socializezi, dar daca te trezesti ca stai intr-o camera unde mai stau 5 persoane lucrurile nu vor fi chiar atat de simple. Uneori se mai impart alimentele din pachet, alteori te mai trezesti fara lucruri, o haina, o carte. Pentru ca cei 5 cu care stai au la randul lor prieteni care vin prin camera. Unii vor sa fumezi, altii sa bea, sa manance seminte. Daca lucrurile astea se intampla in sesiune e mai greu cu invatatul.
Eu zic ca pentru primii 2 ani poti sa optezi pentru camin. E viata foarte faina acolo, daca ai si noroc sa pici cu cineva calumea in camera. Nu e chiar atat de rau, poti stabili cu respectivele persoane anumite reguli de ordine generala, cine se ocupa de ce, fara sa pari prea rasfatata. Se pot imparti sarcini foarte usor, si-n plus de asta, e o sansa sa socializezi cu mai multe persoane din aceeasi facultate cu tine, e distractie maxima. Eu zic ca ar fi pacat sa te duci de la inceput intr-o garsoniera. Pastreaza asta pentru perioada de dupa anul 3, daca ai noroc, nici nu te vei mai gandi la ea.
Bună! Eu îţi spun din propria experienţă că viaţa la cămin este superbă. Degeaba ai fost stundent dacă nu ai stat la cămin. Pe vremea mea, condiţiile nu erau aşa cum sunt acum. Aveam apă caldă odată pe săptămână şi mai erau şi câţiva gândecei, dar am supravieţuit. In cămin toată lumea are aceleaşi preocupări, iar dacă ai vrea sa stai la gazda, da-ţi seama că o să mai mergi pe la petreceri, pe la colegi şi nu o să poţi sta până mai târziu deoarece nu cred că o să ai bani de taxi in fiecare zi. Viaţa la cămin este minunată. Sper că te-am ajutat!
Camin. In primul rand stai cu cineva in camera. Strain sau mai cunoscut. Incepi o perioafa in care esti intre a te arunca in mainile vietii si si inca ai ajutorul parintilor. Acum inveti sa te cunosti si sa cunosti alte caractere. Ai sa vezi greutatile vietii, cand ala nufaci ca ala nu face, ca ala de face aia