| Fashionista10 a întrebat:

Buna TPU!
Ce sa fac daca parintii nu ma lasa in tabara? Toti colegii merg aproape si ma simt naspa.Le-am zis ca o platesc eu din banii mei de sarbatori si fin bursa ca am bursa de merit.Simt ca sunt prea stricti tot timpul cred ca o sa fumez sau nu stiu ce dar eu nu o sa ma ating niciodata de tigari sau de droguri.Inteleg ca sunt parintii mei si ma iubesc dar totusi.
Simt ca tot ce pot face e sa invat.Le-am dovedit ca sunt desteapta.Am aproape 10 pe linie.
Any tips? Thanks

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Uite ca parintii nu au incredere in tine, probabil doedind asta in timp, de aceea ei prefera sa te stie in siguranta acasa, macar pana mai cresti si esti capabila sa dovedesti ca se poate avea incredere totala in tine.

Notele de la scoala nu dovedesc ca copilul este de incredere... uite ce a facut fata aia de 16 ani, care era olimpica si cu 1 zi inainte de olimpiada s-a deplasat la Piatra Neamt, dar in loc sa se duca la hotel cu prietena ei si-a mintit parintii si s-a dus la un baiat, pe care l-a intalnit pe internet, consumand droguri si avand sex, in urma carora a facut hemoragie uterina si a murit.

https://www.digi24.ro/......ta-2452003

https://www.antena3.ro/......82987.html

| T0T a răspuns:

Să fii șoarece de bibliotecă nu e totuna cu a fi responsabilă.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia-l pe unul dintre ei cu tine. Sau vorbeste cu o profa care vine cu voi in tabara sa vorbeasca cu ei...

| lpavel a răspuns:

Nu de asta nu te lasa, le e frica ca te vei juca cu un cocosel si ei cred ca e prea devreme ca dupa aceea numai la ea te vei gandi si nu vei putea invata atat de bine/usor, ei de asta vor sa te fereasca! happy

| Anonimul151 a răspuns:

Cel mai bine ar fi să vorbești cu un profesor / profesoara, care să vorbească cu părinții tăi. Inclusiv dirigintele / diriginta poate să facă asta.

Și pe lângă asta, de fumat oricum, în preajma profesorilor nu se poate, pentru că supraveghează și răspund de elevii respectivi, mai ales de cei minori. În caz ca tabara / excursia e de 3 sau mai multe zile, la cazări, vei sta cu fete în cameră ( asta în cazul în care ești fată ), iar băieții cu băieții.

Probabil că părinții tăi au și "suspiciunea" asta, că există șanse sau ceva de genul să te pună cu băieți. Însă asta nu se va întâmpla în nici un caz.

Cel mai bine așa cum spuneam mai sus..., să vorbești cu unul dintre profesorii /profesoarele organizatorii, și care vor merge pentru supraveghere, dar și cu dirigintele / diriginta astfel încât sa vorbească cu părinții tăi.

Ar trebui și părinții tăi să înțeleagă ce e ok, sa mergi, nu poți doar învăța non-stop... Îți trebuie și recreere și să socializezi mai mult. Pentru că și din cauza învățatului excesiv, non-stop, fără sa ieși din acel mediu, părinții da te preseze să înveți, să mergi la un anumit liceu, facultate + să profesezi, să înveți meseria dorita de ei etc. duce la o stare de anxietate, și chiar depresie. Eu cunosc, și chiar aud de persoane de genul...

Ar mai trebui să vorbești și tu cu ei, și să vezi ce spun. Ar trebui să îți de-a și ei motivele pentru care nu te lasă, nu doar să spună "NU", "NU TE LĂSĂM" sau altceva...

Sau vorbește cu unul dintre părinți, cu care te înțelegi Cel mai bine...