"Repetitio est mater studiorium"- repetitia este mama invataturii. Trebuie sa vorbesti mai des cu prieteni despre scoala, lectii chiar daca intrii in sfera "tocilarilor", iar daca nu ai prieteni cu care sa vorbesti despre lectii, inseamna ca sunt o cauza pierduta in devenire si trebuie sa iesi din cercul asta, sa cunosti copii mai evoluati sa poti sa-ti gasesti si tu directia. Eu cand eram la scoala, invatam portiuni mai mici de teme dar le repetam mai des si-mi formasem un anturaj cu care putem vorbi sau intreba despre scoala, chiar daca "pierdem" topul cu ce a facut Lala band sau cum se numesc, care peste un timp devin istorie, iar eu nu ma aleg cu nimic. Iar ca sa gandesti rapid, trebuie sa fii intai prezenta, lucru mai greu de facut, dar cu exercitiu se rezolva aproape orice. Bafta.
Fă ca Einstein. I-aţi o bilă galbenă. Săracul, nici el nu stătea bine cu memoria. Vecinii îi spuneau menajerei acestuia că îl găseau câteădată la marginea oraşului, susţinând că habar n-avea cum ajunse acolo. Anyway. Bila de un galben intens a lui Einstein îl ajuta să-şi amintească lucruri. Probabil că se uita la ea şi i se aprindea beculeţu.
Nu ştiu dacă povestea e adevărată. Pe net nu am gasit-o. O ştiu de la un profesor din generală.
Si eu stiu povestea asta
Si chiar merge, eu procedam asa cu inelul, il intorcea ca sa nu uit ceva, sau cu un elastic, in puneam pe deget cand trebuia sa retin ceva
Draga Momodel,un parinte isi iubeste copilul indiferent cum e el.E foarte bine ca vrei sa-i faci mai mandri,te ambitionezi in bine, bavo tie.
Pe de alta parte, ca sa-ti ajuti un pic memoria sa devina mai buna, eu iti recomand ca dupa cte-ti termini seara temele, sa-ti citesti inca o data lectiile pe care le ai.e uiti peste ele.Alta chestie cand inveti ceea ce consideri ca este important subliniaza-ti cu culoare(orice culoare vrei tu, n-are importanta)crede-ma ca este ceva care te ajuta foarte mult.Eu asa procedez.Incearca sa fai legaturi intre ele si o sa se fixeze mai bine
Cu uitatul recunosc ca si eu uit repede, e normal.
Cand esti la scoala si vrei sa reti ideile principale gandeste-te doar acolo, imagineaza-ti in mintea ta cum se petrec lucrurile, sa nu iti fie mintea in alta parte, lasi iubitul si restul de o parte, trebuie sa fii concentrata, asa si acasa cand vrei sa inveti, mintea trebuie sa iti fie fix in caiet sa iti imaginezi cum sunt lucrurile pe care vrei sa le inveti
Trebuie sa te relaxezi si sa nu te strezezi inveti incetisor dar tot si o sa fie bine si daca uiti iti repeti o propozitie de multe ori pane ce iti intra in cap si diminetat inainte de a merge la scoala te uiti in manual sau de unde ai de invatat si repeti de doua ori si va fi inregula
Bantichi11 întreabă:
sabin89 întreabă: