| AlamaNNu a întrebat:

Buna Tpu.Code 43 de la placa video poate sa fie si de la sursa daca nu are destula putere sa alimenteze componentele hardware? Eu am luat-o logic, code 43 e o eroare de hardware si cand bagi o placa video prea puternica pentru sursa ce o ai in pc aceasta nu mai are putere sa alimenteze indeajuns toate componentele hardware si se produce aceasta eroare.Va rog sa imi spuneti daca concluzia mea este una corecta intrucat eu am aceasta problema.Dau funda happy

1 răspuns:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pare logic dar mai bine fa-ti un calcul al necesarului de putere si vezi ce sursa ai. Daca ai (de exemplu) o sursa de 400 W. Acea sursa da cel mult 70% din cat scrie pe ea. Aia inseamna 280 W dar poate fi si 200 W. Daca la tine numai procesorul ia 90 W. Mai este placa video care poate ajunge pana la 125 W si celelalte componente plus 10% pierderi constati ca o sursa de 600 W ar fi buna spre slaba. Pe aici gasesti cateva programe calcul necesar putere: http://forum.computergames.ro/......in-pc.html
Daca sursa este slaba mai poti vedea intr-un fel: incearca sa scrii doua CD-uri unul dupa altul. Daca la al 2-lea CD se blogheaza inseamna ca ai sursa slaba.