| laurym a întrebat:

Cum scap de emotiile vorbitului in public?

5 răspunsuri:
| spike625 a răspuns:

Mi-a spus cineva un exercitiu foarte fain:te filmezi cand vorbesti in oglinda

| Illvix a răspuns:

C2H5OH - works every time

| julial a răspuns:

Eu am incercat sa scap de emotii(sau sa ma obisnuiesc cu ele) prin a participa in fiecare an la prezentari de proiecte care implicau arta oratorica pana am invatat sa-mi stapanesc emotiile.Si daca vei face la fel ca mine nu uita sa tii cont si de sfatul lui cosminaaa15.Bafta!

| cosminaa15 a răspuns:

Buna. Daca trebuie sa susti un discurs, sa citesti un referat in fata clasei sau orice alt lucru, sper sa te ajute sfaturiile astea.
1. Inainte de discurs:
a. Pregateste-te, pregateste-te, pregateste-te. Daca ti-e frica de vorbitul in public, probabil ca nu ai auzit de destule ori sfatul asta. Un discurs bine pregatit iti asigura mai mult de 50% din incredere. Pentru ca stii exact ce vrei sa transmiti si pentru ca esti pregatit pentru orice eventuala intrebare.

b. Exerseaza discursul in oglinda. Tu iti vei fi intotdeauna cel mai mare critic. La inceput te vei fastaci, poate iti vei surprinde cateva priviri dispretuitoare in oglinda. Daca insa iti poti stapani discursul in fata oglinzii, cu siguranta vei putea sa tii piept unui intreg amfiteatru.
2. In ziua discursului:
a. Imbraca-te comod. Nu pune tocurile acelea frumoase dar incredibil de incomode sau pantofii din piele noi care te strang! Daca tu nu iti poti asigura comfortul inainte de a te urca la pupitru, ce asteptari mai poti sa ai de la public?

b. Soseste din timp acolo unde urmeaza sa tii discursul. Plimba-te prin sala, incearca sa transformi spatiul necunoscut intr-unul familiar. Pentru ca toti ne simtim mai in siguranta pe teren „propriu".

c. Adu-ti macar un prieten cu zambet larg la care sa te poti uita in timpul discursului, in momentele de nesiguranta.

d. Vorbeste cu oamenii din sala. Daca timpul iti permite, cauta pe cineva cu care impartasesti aceleasi idei, care sa te aprecieze. Faptul ca vei avea in sala un „aproape necunoscut" care da din cap aprobator te ajuta mai mult decat prietenul cu zambet larg.
3. In timpul discursului:
a. Tranforma emotiile. In loc sa incerci sa le elimini, transforma-le. Sunt o forma de energie iar energia negativa poate sa fie transformata in energie pozitiva. Asa ca, ia teama si tranform-o in motivare, in ambitie, in veselie, in ce vrei tu.
4. Dupa discurs:
a. Cauta sa culegi impresii de la participanti. Mai presus de toate, discutiile de dupa cu publicul te scapa de teama de vorbit in public pentru ca umanizeaza acea masa mare de ochi care se holbau la tine mai devreme. Te va ajuta cu siguranta la urmatorul discurs!
Eu le-am citit si cred ca sunt de ajutor. baftahappy