| Yaesmin a întrebat:

Dau funda! Ce parere aveti despre prenumele Victoria,Paula,Crina, Elena sau Lavinia? Ce semnificatie au ele?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Victoria inseamna invingator - Prenumele asta imi place mult,e mult mai special decat alte nume putin prea uzate.
Paula inseamna mic sau umil ( ceva de genul ) -e frumos,cand auzi numele asta,realizezi ca acea persoana e mai speciala.
Crina inseamna floare de crin - nu mi se pare cine stie ce nume special, dar semnificatia e mult mai frumoasa.
Elena inseamna raza de soare - un nume care a fost si nu prea mai este special.Mi se pare genial ca semnificatie, dat fiind ca raza de soare, pentru mine, inseamna inceputul unei zile noi.
Lavinia- e un nume vechi preluat de la romani ( nu stiu chiar ce semnifica ) -asta e unicul din toate care chiar nu imi place.

3 răspunsuri:
| AlinaOneDirection a răspuns:

Bună! Numele sunt foarte drăguțe, uite semnificația :
Semnificatiile numelui Victoria
victorie, victorios
Semnificatiile numelui Paula
mic
Semnificatiile numelui Crina
crin
Semnificatiile numelui Elena
raza de soare, lumina, frumoasa
Semnificatiile numelui Lavinia
fiica regelui Latinus

| zurick a răspuns:

Pai Victoria-Nume roman care in latina semnifica - invingator, Paula-Sursa numelui este din limba latina si provine din familia de nume romane Paulus, care inseamna mic sau umil, Crina-Nume grec ce inseamna raza de soare, Crina-Crina este un nume de origine greceasca. Numele de flori au o lunga istorie la noi ca nume personale, Lavinia-Lavinia este un prenume feminin modern, de origine latina (de la numele Lavinium). Lavinia era un nume de veche traditie la romani.Mie cel mai mult imi place Victoria si Crina.

| anaa5 a răspuns:

Numele de fata Victoria este de orgine latina si inseamna victorie, victorios.
Prenumele feminin Paula este o varianta romaneasca a numelui latin Paulus. Semnificatia numelui Paula este "mic". A fost un nume foarte popular in Roma antica si in vremurile medievale si apoi incepand cu secolul 18.
Crina este un nume de origine greceasca.Destul de vechi in onomastica greaca, Krinon, Krino, Krinis etc. sint formate de la subst. krinon "crin".
Numele de fata Elena este de origine greaca si are semnificatia de raza de soare, derivand din numele Helen care inseamna lumina, frumoasa.
Lavinia este un prenume feminin modern, de origine latina (de la numele Lavinium). Lavinia era un nume de veche traditie la romani.
sunt frumoase numele.mie imi place mult Lavinia Elena... poate si Paula... sper ca te-am ajutat. funda?

Întrebări similare