Bun, faptul ca sunt credinciosi nu e exact un avantaj al lor. Nu vezi ce se intampla acum in Africa in tari ca Mali, Nigeria, Somalia, Sudanul de Sud sau Republica Central Africana? Se omoara intre ei ca orbii din motive religioase. Ei sunt mai avantajati din punct de vedere fizic fata de omul alb, dar atat. Nu spun ca un negru nu poate sa fie mai destept decat orice alb, dar problema negrilor, cel putin in Africa, e ca sunt foarte ramasi in urma. Sunt prea impulsivi, si actioneaza parca dintr-un instinct animalic de multe ori. Sunt genul de oameni capabili de mari atrocitati, cum a fost genocidul din Rwanda, de exemplu, sau nenumaratele razboaie civile care au cutremurat continentul si lumea intreaga. Nici canibalismul nu a fost inca eliminat complet din Africa. Sa nu crezi ca sunt rasist sau ceva, ci doar constat niste adevaruri. Cum am spus, negrii sunt capabili de absolut aceleasi lucruri ca si albii, si asta s-a dovedit de-a lungul istoriei de nenumarate ori. Normal, nici albii nu exceleaza. Suntem si noi capabili de mari atrocitati, dar parca avem un grad de civilizatie mai ridicat. Cheia pentru Africa si toti negrii ei e educatia. Asta a salvat si omul alb, si asta ii poate salva si pe ei. Incetul cu incetul, lucrurile se vor imbunatati.
Sunt sigur ca daca ai fi fost alb ai fi spus ca negri sunt urati, ca sunt niste ciori, ca fura, ca stiu sa se impuna doar prin violenta.
Dar tu nu spui lucrurile astea pentru ca te-ai jigni pe tine.Si consideri rasa ta mai buna doar pentru ca tu faci parte din ea.
De fapt daca e sa o luam logic nu exista om urat si frumos, un om urat pentru tine pentru o alta femeie e cel mai frumos din lume.
Sa stii ca nu suport chestia cu albi sau negri si am facut-o pentru ca tu asa ai formulat intrebarea.De ce trebuie sa e desparti lumea in doua tabere dupa culoarea lor? Pana mea suntem toti oameni.
Nu am putut sa nu observ ca la clasificarea ta ai pus toate caracteristicile unui om, la negri ai luat tot ce inseamna calitati, iar la albi toate defectele.
Crezi ca albii nu zambesc, nu sunt calmi, nu sunt increzatori, nu au enegie, nu glumesc?
Sunt in mod sigur ca ai fi vrut sa jignesti mult mai urat persoanele albe, dar singurul lucru care te-a oprit a fost faptul ca mama ta nu este neagra.
Mi se pare cea mai mare prostie sa spui ca epiderma are o legatura cat de mica cu caracterul unui om. Pielea doar acopera interiorul.
Iti spun sincer eu ca alb nu mi-as dori sa fiu negru si nici altceva, sunt multumit cu ce sunt.Nu am nici o urma de invidie.
Mda...poate asa e,insa cand am spus m-am referit la africanii mai civilizati (afro-americani,afro-europeni) mi se par niste oameni foarte diferiti fata de majoritatea albilor parca au ei un comportament specific care ii face mai speciali fata de cei din jur, de exemplu eu sunt negru (tata provine din Africa) si ma simt foarte diferit fata de restul lumii,majoritatea prietenilor imi spun ca seman cu un extraterestru, de exemplu toata viata am trait printre albi insa in momentul in care vad o persoana de culoare,ceea ce e mai rar in Romania, ma simt foarte in largul meu si foarte apropiat de aceea persoana chiar daca nu o cunosc personal.
Din punctul meu de vedere nu vreau sa fiu rasist dar negrii mi se pare ca sunt mai bine fata de majoritatea albilor mi se par mai veseli, mai energici, mai frumosi si mai "puternici" din mai multe puncte de vedere, "mai dotati" zic eu .
Poate ca ma insel spuneti-mi voi cum vi se pare, de exemplu multi albi sunt invidiosi ca nu sunt negrii si au tendinta sa-i marginalizeze din invidie, insa in sinea lor stiu ca negrii sunt mai "jmecherasi" ca ei, cel putin asa se comporta unii cu mine si am observat ca lucrul acesta se intampla la majoritatea persoanelor de culoare dintr-o comunitate de albi.
Esti de culoare? unde stai? te vreauuuuuuuu..si eu sunt de culoare
Nu cred ca este un secret....adica nu toti oamenii de culoare au calitatile enumerate de tine
mysterioR întreabă: