Oamenii buni nu considera ca "doar oamenii buni" au de suferit mereu.
Hai sa-ti zic un secret, oamenii cu adevarat buni sunt si modesti si nu se considera buni. Si cu siguranta nu isi arunca singuri cenusa in cap, plangandu-se despre cat de nedrepta este judecata celorlalti asupra lor.
Cu alte cuvinte, in spatele acestei postari se afla vanitate, nu bunatate.
Pentru ca omul este o fiinta egoista,rea, ipocrita,falsa,superficiala, mincinoasa iar printre astia sunt si anumiti fraieri care considera ca oamei sunt buni si au incredere in dracusori astia ajung sa devina mizantropi, realistc vb fiecare e pentru tine, fiecare trage pentru el, nimanui nu ii pasa de tine, incredere nu poti avea in nimeni, important este sa crezi in tine, schimbati gandirea aia idealista si treci pe realism
Pentru ca un idealist este cineva care tinde să vadă lucrurile într-o manieră ideală. Ei văd lumea așa cum și-ar dori să fie. Un realist este cineva care tinde să aibă o viziune mai pragmatică asupra lucrurilor. Ei văd lumea așa cum este de fapt.
Parametrul de comparație Idealism Realism
Sens Idealismul înseamnă să vezi lucrurile în modul în care dorești. Realismul înseamnă să vezi lucrurile și cum se întâmplă ele într-o situație actuală.
Origine Termenul „ideal" provine dintr-o idee greacă și implică un nou gând care a trecut prin minte. „Real" vine din perioada medievală și înseamnă „ceva diferit".
Credincioșii Oamenii care cred în concept se numesc idealiști. Oamenii care cred în concept se numesc realiști.
Stabilit de Platon a stabilit idealismul. Aristotel a stabilit realismul.
Numit si Oamenii care cred în idealism sunt cunoscuți și ca platoniciști. Oamenii care cred în realism sunt cunoscuți și ca aristotelici.
Ce este idealismul?
Termenul de idealism a fost derivat din cuvântul „ideal". Provine dintr-o idee greacă și înseamnă un gând nou care vine în minte. Înseamnă imagini, forme sau figuri.
Idealismul înseamnă a privi lucrurile într-un mod în care cineva dorește să le privească. Privește lucrurile așa cum pot fi. În idealism, se spune că realitatea este doar o construcție mentală.
Platon a creat-o. El credea că lumea nu este altceva decât o copie a multor lumi suprasensibile și inteligente.
Încă de la origine, conceptul de Idealism a avut o influență semnificativă asupra multor oameni. Oamenii care cred în abordarea romantică sunt mai pozitivi și mai ambițioși.
idealism
Ce este realismul?
Termenul de realism este o filozofie care are practicile și credințele sale. Acesta provine de la cuvântul „Real".
Realismul privește lucrurile așa cum sunt și cum sunt. Vede lumea așa cum este. Se uită la actualitatea situației.
Este percepție, iar percepția umană există indiferent de elemente.
Oamenii care cred în abordarea realismului și au numit realiști.
Credincioșii în realism sunt mai puțin pozitivi în viață și au mai puține ambiții și obiective decât idealiștii.
Aristotel a stabilit-o. El credea că obiectele din afara minții au existență și sunt independente.
realism
Principalele diferențe între idealism și realism
Conceptul de idealism înseamnă să privim o situație așa cum poate fi sau așa cum dorești să o vezi. Pe de altă parte, realismul înseamnă să vezi lucrurile așa cum se întâmplă și cum sunt.
Cuvântul „Ideal" provine dintr-o idee greacă și înseamnă un gând nou care a trecut prin minte", în timp ce, pe de altă parte, cuvântul „Real" provine din perioada medievală și înseamnă „ceva diferit".
Probabil pentru că nu asta e ideea in viata sa fii bun. Ideea e sa-i iubești pe oameni, cu adevarat.
"Dar nu-i tot una?"
Nu. Oricine poate să fie amabil și politicos, dar asta nu înseamnă că o face din iubire. Iar dacă ai iubire reală nu astepti niciodata altceva la schimb, iar cand se intampla ceva rău nu te intristezi pentru ca ai un suflet puternic si sanatos si de fapt asta e ideea. Nu sa fii bun.
Oamenii "buni" sunt de multe ori luați de fraieri și se profită pe seama lor pentru că aceștia nu se impun, ci sunt doar people pleasers. Oamenii adevărați buni știu unde, când, cum și pe cine să ajute. Oamenii buni nu se plâng de ce li se întâmplă lor lucruri rele, ci se bucură că altora li se întâmplă lucruri bune.
Pentru ca sunt usurei si cauta laicofilia de aceea sufera. Nu au simtul critic sunt idealisti nu vad pesimist ci optimist. De aceea raman cu buza umflata. Nu are criterii, nu chestioneaza, nu este vocal si nu isi impune punctul de vedere.
Eu i-am dat 20 euro la un coleg care facea pe prietenu insa celalalt coleg avea sprancenele crítice, vedea pesimismul care o sa ma astepte. El in momentul acela gandea critic, eu gandeam idealist/optimist si avem laicofilie
Globalistii o folosesc pe philia foarte mult in discursuri insa in práctica te-ar aruina. Cand iti impui conditia sa vezi cum dau in spate si se gandesc sa prinda in cursa pe unul mai vulnerabil. Daca nu ai laicofilie gata ai fobie si esti rece.
In realitate nimeni nu d bun așa cum se minte ca să pară mai bun mai superior,de fapt de la sentimentul de inferioritate se vede mai bun și ușa de biserica,se minte pe el insasi,toți suntem la fel nu cred că există om bun care mereu să fie el nevinovat, țap ispășitor,toți avem defecte și viclenie,răutate și parșivenie în codul nostru genetic nu există om sfânt si mereu nevinovat care nu are intenții rele cu unii oameni,uneori și din reflex faci rău,involuntar că suntem pacatosi și majoritatea fara scrupule,empatie,respect,in realitate nimeni nu este mereu ăla sfânt și cu o sfințenie de nedescris,perfect. Din perspectiva ta bun dar a altora o cu totul alta părere, catalogare în funcție de comportament, acțiuni și fapte! Dar puțin ai dreptate că omul bun e luat de prost mereu, daca e așa fi buna cu cei care sunt buni cu tine și nebună cu cei care te urâțesc, nu te înghite.
Oamenii nu iubesc nimic mai mult decât persoana lor, sunt egoiști, toți. Probabil suferi acum, sunt în aceeasi situatie, am fost ranita de prietena mea care mi-a dovedit ca pentru ea totul e o joaca și cât de egoista poate fi.
Nu te mai agita din cauza lor, nu merita, nu contează oricum, bine?!
Oameni sunt rai deoarece se simt usor bine, raspunde-i în același fel de ai nevoie de razbunare, dar crede-ma, ignora persoana aia si o sa-i răcești ego-ul ala de pisat, mai ales de îți este apropiata. Fi dur/dura și respecta-ti persoana ta, pune-te și tu pe primul loc și încearcă sa treci peste.
Eu te susțin!
anonim_4396 întreabă:
Jamelia1 întreabă:
Arrrinaaaaaaa întreabă:
Neimportant întreabă: