Pentru ca asa le sta in fire. Nu exista o explicatie logica in acest lucru. Asa sunt pentru ca asa vor ei sa fie. Nu sunt obligati sa fie asa. N-ai ce sa le faci. Degeaba stai sa le explici de ce sa nu fie asa ca nu inteleg ei filosofia. Si degeaba ne chinuim noi sa filosofam de ce unii oameni sunt asa nesimtiti, pentru ca e posibil sa gasim o gramada de variante sau sa credem ca am gasit niste variante cand de fapt nu am gasit nimic. Putem sa punem problema modului in care acestia au fost crescuti. SAU pe parcursul vietii au fost "loviti" mai mult de prieteni, de familie, de viata in general incat si-au "dezvoltat" un mecanism de aparare. Sa criticam si sa barfim sta in natura noastra. Astia suntem. DAR! Nu inseamna ca daca ne sta in natura sa omoram, sa ne batem, sa vanam. Trebuie s-o si facem. La fel si cu criticatul si barfa. Nimeni nu te obliga sa faci asta cum nimeni nu te obliga sa fii nesimtit. Sunt defecte pe care oamenii le pot controla daca vor si sunt constienti de ele. Depinde si de caracterul si mentalitatea fiecarei persoane. Depinde cum percepe fiecare. Sunt multe de discutat. Nu ajungem nicaieri. Lasa-i sa fie cum vor ei sa fie. Evita-i daca tu esti altfel si nu vrei sa ajungi ca ei. Eu cand am facut "curatenie" printre prieteni am ramas singur Evita-i ca sa nu ajungi si tu ca ei. Si nu sunt asa din ziua de azi. Sunt asa de cand s-a facut omul pe Pamant. Poate ca atunci nu erau asa multi ca azi dar erau.
Fiecare om e nesimtit si rauvoitor catre o alta persoana la un moment dat. Conteaza situatia in care te afli in acel moment. Fiecare are ganduri rele catre altcineva la un moment dat, uite de exemplu cum ai postat tu o intrebare mai devreme despre tigani. Pe scurt, o consider o rautate generala indreptata catre toata rasa, din partea ta. Cand ne punem astfel de intrebari, tot timpul ii vedem rai pe toti din jurul nostru, iar noi doar niste victime. Trebuie sa ne dam seama ca toti avem rautati si sa incercam sa ne dam seama de ele, sa le constientizam pentru a le putea elimina. Schimbarea sta in fiecare dintre noi. Nu putem schimba alte persoane cand noi ne credem perfecti. Ai putea spune "Da, dar eu nu am facut niciodata cutare lucru cuiva", dar cu siguranta ai facut altceva care, pentru persoana respectiva a fost rau, iar raul e resimtit cu o intensitate diferita de fiecare persoana in parte. Ceea ce tie nu ti se pare grav, acelei persoane i se poate parea.
Mereu a fost asa. De ce crezi ca au existat doua razboaie mondiale, si mii de alte razboaie pe o scara mai mica? Orgolii, mandrie, ura, sau pur si simplu din cauza ca voiau sa faca rau.
Eu as zice ca sunt mai putini decat niciodata oameni cu adevarat rauvoitori. Suntem intr-o era a pacii - bine-nteles ca sunt oameni rai, dar nu cu atitudini radicale, cum era inainte de secolul asta.
Poate din cauza ca astazi e mai important cate apartamente si cate pereche de blugi aia... totul e pe baza de cine e mai cool si are mai multi bani, asa ca nu vad scopul bunatatii in societatea asta materialista
Pana atunci cand majoritatea romanilor vor fi animati de ranchiuna, intoleranta, lipsa educatiei minime, elementare, imposibilitatea de a accepta compromisul, pana in acel moment NU se va schimba nimic...mai ales in bine.
Nu cred ca se aplica doar zilelor noastre ce ai spus tu. Presupun ca mereu a fost asa. E in gena umana sa fii nesimtit si rauvoitor, spune ca tu nu ai avut cel putin o data in viata momente de genul, ca nu te cred.
Eu nu am făcut niciodată rău nimănui.Eu sunt foarte sufletista.Cand aud ca cineva a pățit ceva îmi vine să plâng și îmi este mila de el.Eu întotdeauna ajut oamenii dacă pot.
Te cred, dar tot ai gena de rautate in tine. Orice om o are.
Nu exista gena de rautate, sau cel putin, cea descrisa de tine e invalida. Exista gena insa, care te face sa te pui pe tine in capul prioritatilor. Este instinctul supravietuitorului, inscris in ADN-ul nostru. Deci nu e neaparat rautate, ci doar o ignoranta fata de altii, si chiar daca te consideri o persoana empatica, nu ai cum sa negi ceea ce e stiinta. Vorba ta: "Orice om o are".
Un film foarte bun care are ca subiect, exact tema discutata de noi: The Belko Experiment.
O sa ma uit la film. Mersi de sugestie.
Eu vorbesc mai mult dpdv religios. Se spune ca fiecare om se naste cu o samanta de rautate. Acum depinde de el daca o dezvolta sau nu.
Sunt crescuti in medii negative, posibil sa fi fost si ei tratati la fel in copilarie. Cauze ar fi destule. De preferat ar fi sa se diminueze cumva numarul oamenilor de acest fel
Asa e natura lor, ar face orice ca ei sa bine, chiar daca ar costa vietiile unor oameni. Totusi, exista si persoane care si-ar da viata pentru o persoana
anonim_4396 întreabă:
Emilia19 întreabă: