Bună,
Îţi explic pe scurt fiecare cam ce şi cum face şi îţi dau câteva link-uri de specialitate.
- diafragma : gaura prin care intră lumina. Cu cât are o valoare mai mică (gen 1.4, 2.8, 3,6) intra mai multă lumina dar câmpul de profunzime este mai mic/îngust (partea focalizată din imagine), cu cât valoarea este mai mare intra mai puţină lumină dar câmpul de profunzime este mai mare. La valori mici diafragma este foarte deschisă şi atunci ai nevoie de timpi de expunere mai mici (în condiţii slabe de iluminat este foarte indicat)
- timpul de expunere : acesta poate varia de la 1/4000sec la 30 secunde sau B(bulb, cât timp este apăsat declanşatorul, aparatul captează lumina). Timpul de expunere de regulă se reglează după deschiderea la diafragma pe care o foloseşti. La timpi mai mici de 1/50 (adică când te apropii de 1secundă) o să îţi iasă imaginea mişcată. Cu timpi lungi de expunere (de la 2-3 secunde în sus) şi cu un trepied poţi să faci poze la maşini şi o să rămână doar nişte linii de la faruri, sau poţi face poze la o cascadă şi arată foarte interesant.
- ISO (sensibilitatea la lumină): cu cât valoarea este mai mare cu atât ai nevoie de mai puţină lumină dar poza o să fie foarte granulată, De preferat să foloseşti valoarea cea mai mică posibil.
Cam asta ar fi în mare.
http://blog.fotomagica.ro/categorie/tehnica/
http://blog.fotomagica.ro/categorie/compozitie/
(începi şi citeşti articolele de jos în sus. de la 1 la...)
O zi plăcută şi lumină bună