| MaryMaria333 a întrebat:

Bună TPU! Îmi doresc enorm să îmi fac tatuaj, nu pentru ca mă iau după alții, așa simt eu. Știu ca majoritatea tinerilor au dar treaba lor. Maică-mea mă tot roagă să nu îmi fac dacă o iubesc. Păi bine și ce legătură are asta cu dragostea? O iubesc indiferent de cum aș arăta, un desen pe piele nu afectează cu nimic felul meu de a fi. Mă roagă să fac sacrificiul ăsta pentru ea dar nu pot! Sunt tânără, am toată viața înainte, nu permit să se bage în calea dorințelor mele. Ea îi pocăită și normal ca are o așa gândire. Interpretează asta ca fiind un păcat și vrea să arăt ca o fetiță inocentă sau ca și pocăitele de la ea de la biserică. Dar eu sunt total din alt aluat, e o diferență de la cer la pământ între mine și alea. O ia drept bătaie de joc asta, judecă omul după aparente. Dacă arăți cum îi place ei e bun, dacă nu. nu. Mai spune ca îmi batjocoresc corpul, dar nu mi se pare deloc. +Nu vrea să umble pe stradă cu mine că am piercinguri. Zice ca la cat o răbdat din partea lui tatameu nu ar suporta să îmi vadă și tatuajul. Mă simt legată de mâini și de picioare prizonieră în ideile ei comuniste! Acuși fac 23 de ani, sunt pe cont propriu și sunt liberă să fac ce vreau dar vreau să lămuresc ce vreau și cu mama să mă accepte indiferent de felul cum aș arăta, ca altfel nu sunt liniștită. La o adică e corpul meu personal, nu al ei! Mă macină enorm gândul ăsta, nu pot trăi la infinit așa!

6 răspunsuri:
| Ralucatomus a răspuns:

Bună! Nu sunt expertă în asta, dar dacă ea are această religie și această gândire, nu i-o poți schimba, însă, ai putea să încerci să discuți cu ea asta, probabil ai încercat, spune i ca ești majoră, ai o altă gândire în viață, îți dorești anumite lucruri pe care poate ea nu le acceptă.
Acum depinde și ce tatuaj vrei să îți faci, dacă este ceva obscen este clar ca nu i ar plăcea, însă dacă nu este, încearcă sa i spui o semnificație a acestui tatuaj, chiar dacă ceea ce îi spui tu nu semnifică acel tatuaj, spune i ca înseamnă ceva ce i ar plăcea și ei, nu mă pricep dar eu încerc sa te ajut.
Ea ar trebui să înțeleagă ca nu toti avem aceeași gândire indiferent de religia noastră, și chiar dacă poate îmbrăcămintea ta nu corespunde cu cerințele ei, și îți reproșează anumite lucruri le face pentru ca probabil are și ea multe pe cap, și dacă ea are un stil, ar prefera să îl ai și tu..Nu trebuie sa pui sa suflet nimic din ce îți spune rău, fă ceea ce îți place, e mama ta, intr-un final va accepta, chiar îmi doresc sa vad tatuajul dacă îl vei face totuși!

| Mosotti a răspuns:

Nu ai ce lamuri cu maica-ta ca nu o sa-i schimbi gandirea putinel mai ingusta, tu fa ce doresti, e viata ta, nu are sens sa stai sa lamuresti ceva ce nu poate fi lamurit, nu suporta sa te vada asa, sa fie sanatoasa, sa stea cu pocaitii ei acolo, adica in nebunia lor.

Fi libera si ai viata ta, de ce sa te macine chestia asta? Nu ai nevoie de acceptul ei, ca daca te iubea cu adevarat, te iubea oricum.
E prostita de pocainta aia care e nebunie de fapt.
Ar trebui sa poti fi linistita cu tine insuti independent de altii.

| MaryMaria333 explică (pentru Mosotti):

Îți dai seama că dacă mi l’aș face și pa ar pica jos dacă m’ar vedea cu el. De’aia trebuie să o avertizez cumva.

| Mosotti a răspuns (pentru MaryMaria333):

Tu o avertizezi, e treaba ei apoi, ai dreptate, sa nu se bage in viata ta sa te zapaceasca la cap cu pocaielile lor.
Ca astia vor sa bage si pe altii in jocul lor iluzoriu cu toate prostiile, ca e pacat aia, aia aia.
Dar daca ii ie la intrebari nici raspuns logic nu dau.

Unde a zis dumnezeu ala ca nu ai voie cu tatuaj?! Sa vad si eu scris in biblie, si de dumniezo, nu de bogatasii care au scris biblia pentru interesele lor.
Plus ca "dumnezeu" a zis sa ne iubim oricum am fi, nu conditionat ca daca faci tatuaj nu te mai iubesc, altfel te iubesc, ce naiba.

| KovacsB a răspuns:

Nu-mi plac tipele cu tatuaje sau cu piercing chiar daca arata trasnet. Cele zugravite sau cu buzele umflate nici atat.
Dar revenind la tatuate cred ca au ceva probleme la mansarda,nu sunt psiholog dar cred ca vor sa demonstreze ceva,sa atraga atentia,sa se creada unicate,cauzele pot fi multe de exemplu instabilitatea relaţiilor cu părinţii,sentimentele de neputinţă şi neajutorare imposibilitatea controlului în relaţia emoţional-afectivă cu parintii, stările de furie şi nervozitate apărute pe fondul deficienţei relaţiei,durerile şi suferinţele provocate, sentimentele puternice de nedreptate şi injustiţie, sentimente puternice de respingere, abandon şi separare, sentimentul de a nu fi înţeles şi acceptat, abuzul şi agresiunile verbale sau fizice. De aceea cand vad o tatuata zic pas pentru ca este o sursa de batai de cap infinite.

| MaryMaria333 explică (pentru KovacsB):

Te crezi tu vreun sfânt de pus pe pereți?!?! Eu zic să îți vezi de bârna din ochiul tău întâi!