Buna.Adevarat e ca natura isi urmeaza cursul indiferent de cat de importanti si utili ne credem noi oamenii.Restul sunt povesti conspirationiste, science fiction.
Aia nu-i ploaie artificiala, norii is deja colo, doar ca nu-s conditii sa condenseze mai mult sa poata picaturile de apa sa cada sub forma de ploaie, asa ca dau cu rachete, nu cu prafuri ce ai auzit tu, is rachete care au in ele azot, nitrogen, ala odata eliberat acolo in nori, brusc ingheata, condenseaza si face ca picaturile de apa sa se uneasca mai multe si sa cada ploaie.
Cel mai frecvent face asta Israel, asa de prin zona aia, Restu nu mai fac pentru ca iese scandal. Faceau asa rusii pe vremuri, storceau norii care nu cadeau la ei ca ploaie si mergfeau nu stiu in china sau pe acolo, de ramase aia fara ploo, apoi sa ajuns la ceva acorduri si nau mai facut.
SUA cindva spargeau uraganele care devastau coastele lor cu bombe, imprastia uraganu, care o lua in alta directie si devasta pe la vecini prin insulele alea din amemrica centrala asa ca nu au mai facut.
Sa faci tu nori si apoi sa cada ploaie aia e ceva mai dificil, dar nu imposibil, primii care au facut asa ceva au fost tocmai romanii, parca din cate stiu era o femeie, de prin Bucuresti, nu stiu ce lucra, dar ea a venit cu ideea si a si realizat chestia asta, nu mai imi amintesc exact prin ce an, dar oricum parca dupa razboi prin 53, daca nu ma insel.
Deci cei care dau cu "prafuri" sau cu azot, dau deja in nori existenti, care trec mai departe fara sa lase ploaie, asa cai storc ei cit pot.
Da, mulțumesc ce pot să zic
Ploaia artificiala a fost descoperita de o romanca.
Gasesti articole pe google.
Bună! Da, este real, iar această tehnică se numește "cloud seeding" in română "însămânțarea norilor", ce se folosește în majoritatea țărilor uscate, unde ploaia este rară, și nu numai. Daca vrei sa citești mai multe despre aceasta tehnică îți las un link aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Ens%C4%83m%C3%A2n%C8%9Barea_norilor
anonim_4396 întreabă: