| Cleopatra13 a întrebat:

inainte sa incep v-as ruga frumos sa nu ma luati la misto, pentru ca e o intrebare cat se poate de serioasa. Am 23 de ani, sunt studenta in anul 4 la UMF Victor Babes din Timisoara si de ceva timp simt ca am intrat intr-o depresie foarte puternica, nici macar nu mai pot invata, nu mai am pofta de mancare, stau toata ziua in casa si plang. Problema sta in iubitul meu de care m-am despartit dupa o relatie de 3 ani, a fost primul barbat din viata mea si, speram eu, sa fie si singurul. Eu de mica am fost invatata sa ma daruiesc unui singur baiat, iar acum ma simt distrusa..mai ales pentru ca m-a inselat cu mai multe tipe in decursul unui an si mereu l-am iertat, e cu atat mai grav cu cat am acceptat sa fac sex cu el pentru ca il iubeam. De iertat, nu il mai pot ierta chiar daca el isi doreste asta, dar nu stiu cum sa-l uit.
Ce parere aveti, cum imi pot reveni? Mai are rost sa cred in barbati?

8 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Prima iubire nu se uita niciodata.
Eu am terminat o relatie de 8 ani si la mine el a fost prima relatie serioasa dar daca nu sa mai putut a trebuit sa incheiem.Incearca sa socializezi, sa te distrezi si altfel vei vedea lucurile iar cand o sa vrei sa iti gasesti pe altcineva nu iti mai pune toata increderea in acea persoana si nici nu mai ierta asa marsavi pentru ca asa ai fost tu invatata de acasa.

| Steregoi a răspuns:

Apuca-te si citeste Biblia. Cand ai sa-l cunosti pe Dumnezeu vei uita de derbedeul ala.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Cauta-ti pe cineva care sa te vrea,pe retele de socializare,pe afara, prin cafenele, nu merita sa plangi dupa ala, ala acum nici nu se mai gandeste la tine si umbla cu alta.
Uita-l, ca nu are rost sa iti mai pese de el.

| syd a răspuns:

Nu o sa poti sa uiti complet niciodata, mai ales ca e prima experienta. si e normal sa te simti asa tocmai din cauza ca in momentul asta tu cataloghezi totul ca fiind o tragedie imensa cand de fapt nu e chiar asa de rau. dar cred e perfect normal sa reactionezi asa. iti va trece cu timpul daca vrei si tu sa-ti treaca si nu doar astepti sa se intample. lasa incet putin loc pentru ratiune. povestile cu "primul barbat din viata mea=singurul" sunt doar povesti, nimic mai mult. sansele sa se intample una ca asta sunt nesemnificative. te-a inselat, ei si? asta e. uneori baietii le trag teapa la fete, alteori fetele tin prosti in limba dupa ele, alteori nu merge relatia din alte motive etc etc. nu e sfarsitul lumii, n-ai pierdut nimic, ai castigat doar experienta. ai fi fost proasta daca la 30jceva de ani te-ai fi lasat inselata de vreunu, atunci da. atunci nu ai scuze, dar acum ai una foarte valabila si anume lipsa de experienta. incearca sa accepti chestia asta, chiar daca pare greu de inghitit acum. nu ai motive sa te desconsideri. mai vorbeste cu prietenii, mai iesi, mai ocupa-ti timpul cu diverse activitati, mai incolo mai vezi alti baieti (ca exista destui, nu incepe si nu se termina lumea cu ala. pe langa asta esti si in oras universitar, deci ai mai mari sanse). ocupa-te de scoala, gaseste ceva nou de invatat, creeaza-ti motivatie singura, nu exista alta solutie. daca ramai blocata pe situatia aceasta si nu reusesti sa vezi dincolo de ea te vei priva de multe experiente. asta e, s-a intamplat. invata din ce ai gresit, aplica ce ai invatat si evolueaza. slab esti daca ramai la acelasi nivel, nu daca gresesti. si nu te pune nimeni sa-l "ierti", pastreaza relatia amicala, fa ce vrei, e decizia ta.

si ca raspuns la intrebarea "Mai are rost sa cred in barbati?" eu zic sa nu mai credem nicicare in nicicare si sa ne cunoastem direct la banca de sperma (daca se poate, sa fie si singura intalnire, nu?).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa mai crezi... in "relatii", nu "barbati", totusi.
Dar mai tarziu. Lasa-ti o pauza mai lunga.
Acum ai nevoie de recuperare, de a lasa "dragostea" de o parte.
Muta-ti focusul pe facultate. E una importanta, iar in viitoarea meserie cam conteaza. Dragostea nu-ti tine de foame. Zic si eu, daca tot ai tinut sa ne spui ca esti si studenta si la ce facultate, alea alea, desi era irelevant.

Intrebarea ta putea fi reformulata si din postura unui barbat care la sfarsit putea intreba:
"Ce parere aveti, cum imi pot reveni? Mai are rost sa cred in femei?"
In alte circumstante.
Ce sa faci, a dat chix relatia ta?
Da, si?
Vei gasi pe altul mai bun, vei evita greselile de acum (atat in nestiinta ta si in increderea acordata), dar si in viitorul partener care nu va avea motive sa te insele.
Trebuie sa nu te mai grabesti asa sa sari in fata la raionul cu morcovi. Fii mai precauta si tu, cunoaste omul mai bine inainte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-a inselat cu mai multe fete si l-ai iertat de mai multe ori? E clar ca nu trebuie sa mai faci prostia asta inca odata. Nici nu ai ce sa ierti. Baiatul asta a vazut ca il ierti de fiecare data si cel mai probabil a crezut ca o sa accepti asta toata viata pentru ca tii la el. Daca o singura data il mai ierti tot ce o sa faci va fi sa ii intaresti convingerea asta, ca poate face ce vrea cu tine, ca o sa plangi putin si ca totul revine la normal. De genul asta de oameni sa fugi cat te tin picioarele.
Evident ca are rost sa crezi in barbati. Nu vreau sa crezi ca sunt rau, dar nu ai stiut sa iti alegi un partener bun. Trebuie sa iti alegi un partener care nici macar nu s-ar gandi sa te insele, care te iubeste mai mult decat se iubeste el el insusi si care si-ar da si viata pentru tine. ti se pare ca lucrurile astea il caracterizau pe iubitul tau?
Nu toti barbatii sunt la fel. Nu uita ca el nu te-a inselat cu barbati. Te-a inselat cu femei care fie stiau ca are iubita, fie nu le interesa ca esti iubita lui.
Ca sa iesi din depresie trebuie sa iti umpli timpul cu ceva, sa iesi cu prietenele, sa te plimbi, sa citesti, sa vezi filme, sa mergi cu bicicleta.
Stand in casa, plangand nu ai cum sa iesi din starea asta.

| LilPeep a răspuns:

Kristina,Nikoleta,Romeo,Gabi acelasi troll de aceasta data fara diacritice.

| Cleopatra13 explică (pentru LilPeep):

Te rog frumos sa-ti tii afirmatiile pentru tine, chiar nu am starea necesara sa dezmint astfel de prostii.