1. Acriveaza-ti partea dreapta a creierului cantand!
Atunci cand canti poti face si gasi rime mult mai usor pentru ca se activeaza partea dreapta a creierului, cea responsabila cu recunoasterea tiparelor. Prima data, incearca sa faci o mica poezie fara sa canti. Lucreaza la asta cateva minute dupa care incearca din nou, de aceasta data incearca sa-l canti in timp ce-l compui. Iti vei da seama ca de data asta vei gasi rimele corecte mult mai usor. De asemenea, poti sa faci un cantecel despre lucrurile pe care nu vrei sa le uiti. Iata un experiment util si usor de facut pentru a detine un control mai mare asupra creierului nostru.
2. Controleaza-ti functiile autonomice.
Pupilele se maresc in mod natural atunci cand este mai intuneric sau atunci cand vezi ceva care iti place. Ele se maresc chiar si numai la gandul a ceea ce iti place. Incearca urmatorul experiment: Uita-te in oglinda si urmareste-ti pupilele in timp ce te gandesti la ceva care iti place foarte mult, la o mancare care iti incanta papilele gustative sau la o imagine, un loc unde ti-a facut mare placere sa fii. O sa observi cum pupilele tale or sa creasca instantaneu. Incearca cu mai multe imagini, persoane, gusturi pentru a vedea care te incanta si care functioneaza cel mai mult. Practicand asta, iti poti controla marimea pupilelor la comanda. Numai prin simpla privire in lumina, ele vor devenind din nou mici.
3. Experiment haios pentru automotivare.
Te-ai simtit vreodata nemotivat(a) sau ca si cum creierul tau nu vrea sa se trezeasca? Iata un experiment simplu: vorbeste despre planurile tale sau despre ceva de care esti foarte pasionat. Atunci cand te simti blocat in idei, in munca, in scrierea unei lucrari sau a unei scrisori, atunci cand nu-ti mai gasesti cuvintele, oprestete-te un pic, vorbeste despre ceea ce-ti place cu adevarat sip e urma intoarce-te din nou la treaba ta. Ai sa vezi cum ai deblocat si aid at un avant energetic muncii tale initiale.
4. A pretinde sa fii altcineva
prin abilitatile noastre, putem foarte usor sa reproducem caracteristicile si chiar talentele altora prin simpla imitare a acestora. Tipul asta de experiment se face de multe ori in copilarie, iar cu timpul uitam de el. A pretinde ca esti Superman sau Batman sau orice alt erou inspirat din povestile copilariei, da oricarui copil un curaj temporar extraordianar. Transpunand acest experiment in viata reala de adult, imagineaza-ti ca esti Einstein atunci cand te confrunti cu o problema de matematica. Fii cel mai mare business man pe care il stii atunci cand vine vorba de afaceri. Cheia este sa te prefaci sis a imiti personajul preferat in toate domeniile de la modul in care sta pana la felul in care reactioneaza, sa-I joci temporar rolul. Acest joc va crea o excitatie la nivelul creierului care ii va da mai multa putere, iar tu sa ai mai mult success in tot ceea ce faci.
Lolicika întreabă: