| mimimumu a întrebat:

Buna Tpu.Mai demult am împrumutat unei colege pe care o consideram prietena mea,o carte.Apoi după ce mi-a dat-o inapoi nu m-am uitat prin ea sa vad daca e mazgalita deoarece o consideram pe anumita colega ca fiind educata si credeam ca isi da seama ca daca o carte nu e a ei personal, nu trebuie mazgalita. Apoi ne-am certat.Nu din cauza ca mi-a mazgalit cartea (din cauza ca începea sa se poarte urat cu mine.cu totul alt motiv).Si nu am mai vorbit. Apoi,AZI, m-am hotărât sa citesc cartea pe care i-am imprumutat-o demult având in vedere ca si ea a fost încântată de ea.Am deschis dulapul,am luat cartea, apoi am inceput sa o răsfoiesc sa vad cum are scrisul.Sau daca are imagini.Sa o vad pe de-ntregul cum va fi inainte de a ma apuca de citit.Odată ceva mi-a atras atentia.

O mazgalitura CU MARKERUL! ATENTIE! CU MARKERUL! CU PERMANENT MARKER! Am fost socata! Apoi am inceput sa răsfoiesc cartea mai serios. Apoi am vazut încă o mazgalitura tot cu PERMAMNENT MARKER

Am inceput atunci a plânge...Si plângeam, plângeam.Ma gândeam la ce era mai rău!

Țin sa mentionez ca nu mi-a mazgalit cartea pe motiv de răzbunare.

S-a intamplat asa daca ar fi sa povestesc evenimentele in ordine cronologica:

1.I-am împrumutat cartea
2.Mi-a dat-o inapoi după ce a citit-o
3.A inceput sa se poarte urat cu mine
4.Ne-am certat; nu am mai vorbit

Deci nu a facut asta pe motiv de răzbunare avand in vedere ca cartea o imprumutasem cu mult timp in urma.

Cu câteva ore in urma,azi, am contactat-o pe Whats App si i-am trimis poze cu cartea însoțită de textul "Cum ti-ai permis sa îmi mazgalesti cartea avand in vedere ca nu e a ta.E a mea.E IMPRUMUTATA! ATENTIE!
IMPRUMUTATA!"Si acum astept răspunsul.

După cum am mai spus am inceput sa plâng.Din cate stiu markerul permanent nu se poate sterge. Daca făcea cu creionul nu era nimic dar cu MARKERUL.CU MARKERUL PERMANENT! Cum si-a permis? Stiu ca ne consideram bune prietene dar nici chiar asa încât sa îmi mazgaleasca cartea care in primul rand nu e a ei, Cu markerul permanent.

Eu va întreb:

Sa ii cer banii pe ea? Sa ii cer banii pe ea ca apoi sa o dau ei de tot iar eu sa îmi cumpăr alta? Sau cum ar trebui procedat?

P.S. Am dat pe ea 20 de lei de la o librărie

6 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

O prietenie nu ar trebui data la o parte pentru nimicuri, cu atat mai mult pentru o carte amarata. acum sincer...carti mai poti avea, prieteni, in lumea asta, mai greu! gandeste te bine! e o alegere. trebuie sa iti asumi consecintele alegerii tale! banuiesc ca esti suficient de desteapta ca sa intelegi ca aici nu se alege cu mintea ci cu sufletul...sunt sigur ca vei lua cea mai buna decizie in privinta asta! sper sa nu procedezi la fel(sa plangi) si cand vei pierde lucrui cu mult mai importante in viata, poate chiar irecuperabile
Numai bine iti doresc!

| justanotheruser99 a răspuns:

Nu te supăra, dar exagerezi. Cum sa plângi pentru o carte? Înțeleg ca v-ați certat, iar acum îți pare rău ca i-ai împrumutat cartea, dar de unde atata drama? Lasa draga cartea, ar trebui sa realizezi altceva. Tipa aceea drăguță se pare ca nu ți-a fost niciodată prietena, dar erai prea preocupata sa crezi ca sunteți "BFF" si puteți împărți toate lucrurile.
Pentru viitor, daca ai ceva si nu vrei sa fie distrus, nu-l mai împrumuta. Nu e atât de greu sa spui NU.
Si apropo, tu ar trebui sa știi ce sa faci. Daca vrei banii înapoi, cere-i, daca vrei sa nu mai fi prietena cu ea, dă-o in colo si vezi-ti de treaba. Deci, tu decizi.

| BlackRose03 a răspuns:

Te superi pentru un motiv asa neantemeiat? Pentru 20 de lei? Ma...am vazut si intalnit oameni care au acest obicei sa exagereze din orice fleac, dar tu ii intreci pe toti.Ti-a mazgalit doar cartea, mno.Nu e ca si cum ar fi bagat cutitul in tine. Daca pentru tine o carte pe care erau doua mazgalituri cu un marker e mai importanta decat "buna ta prietena", atunci nu o consideri ca fiind cu adevarat prietena ta. Dupa lipsa de respect de care a dat dovada fata de tine nici n-ar trebui s-o faci.
Daca acest eveniment te-a suparat atat de tare vorbeste cu ea si indreptati situatia. Daca incepi sa te certi cu ea nu vei face nimic altceva decat s-o inrautatesti.Dar data viitoare fi mai atenta, aceste persoane nu se pot numi prieteni, impacati-va, dar nu o mai baga in seama.Ar trebui sa ii ceri banii pe carte, dar nu cred ca ti va da.

| mimimumu explică (pentru BlackRose03):

Sa sti ca am primit inapoi răspuns de la ea, i-am zis sa îmi dea banii pe carte si nu mi-a dat de inteles daca mi va da sau nu.Luni,la scoala voi vedea. Daca nu mi va da, voi vorbi cu diriga.Țin sa mentionez ca îmi mai mazgalise: penarul meu l-a luat si l-a mazgalit cu stiloul; caietul cu carioca; si geaca de iarna cu cerneala.Aceasta fata e una de bani gata care cumpara un lucru din nou oricât de scump ar fi, tatăl ei ii cumpara parfum de firma si nu e in stare sa îmi dea 20 de lei pe o carte.RUSINE!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi place cum pui majuscule ca sa subliniezi tragedia de neimaginat care s-a intamplat.
Pe bune, nu ti se pare ca exagerezi? A fost un gest anormal din partea ei sa scrie pe o carte imprumutata, dar de aici si pana la a plange in nestire pentru asta e cale cam lunga.
Cartea aia nici macar nu insemna nimic pentru tine. Dupa nu stiu cat timp de cand ai cumparat-o te-ai gandit sa o deschizi sa vezi daca are poze si cam cum are scrisul.
Pana la urma pentru ce plangi atunci? Pentru aia 20 de lei?
In cazul asta cere-i banii pe ea si cumpara-ti servetele de ei, dar pastreaza si cartea ca despagubire morala.

| IonescuAdrian1950 a răspuns:

Se droghează?