"Copii care învață după amiază trebuie să se întoarcă seara pe întuneric acasă."
păi și ziua cine e in școală?
Alți copii.Sau dacă nu, asa le face programul pe dupasa.
Și eu am avut o verișoara ce invata după-masă pentru ca era școală destul de mica, iar elevii erau de mai multe categorii.Implicit la mine la școală era secția romana (adică eu) ce mergeam de dimineață și secția germana ce făceau ore pe după-masă.
Adresez o intrebare pentru parinti: Cum vreti sa se descurce in viata copilul vostru daca il duceti de manuta zi de zi, cum vreti sa se adapteze la conditiile existente daca il cocolositi? o sa ajunga la 30 de ani cu anxietati, frici si mereu cu gandul ca trebuie luat de manuta, daca nu vorbim de un copil de pana in 12-13 ani nu vad sensul de ce sa il cocolosesti non-stop, e destul de mare dupa sa isi poata purta singur de grija macar in drumul scoala-acasa/acasa-scoala, eu cand eram elev aveam liceul la mama dracu de faceam aproape 2 ore doar dus, mergeam prin zone dubioase, mergeam prin autobuze, tramvaie, pe jos printre blocuri unde erau zone de tigani, ba chiar o luam pe scurtaturi invatate unde traversam niste santiere, camp mic, ba chiar voiam sa ma pierd pe acolo dar nu reuseam, tot ajungeam sa ies din zona aia fara probleme, invatasem drumul de acolo prea bine, exploram zona sa vad ce pot gasi si aia a fost, m-as fi simtit ca ultimul ratat sa fiu luat de parinti chiar si la 15 ani de la liceu, mi-a placut sa fiu de mic descurcaret, nu mai zic ca inca din clasa 1 veneam singur acasa de la scoala, ma aduceau ai mei pana am invatat drumul, prin a 5-a invatam pana seara, veneam pe bezna dar nu m-am simtit vreodata in pericol, cunosteam zonele prea bine, era lume pe strada, umblau si pe atunci multi nebuni pe strazi.
Cum a mai zis cineva aici, sa va duceti in mall nu va e frica?
Nu e ok pentru copii sa umble seara pe strada,si nu e ok sa faci astfel de scoli în zone în care copii se tem sa circule pe strada indiferent de seara sau ziua.
Probabil ei se gândesc ca vin părinții după ei,sau dacă nu, i-au un autobuz ca le sunt decontate transporturile (cu toate ca în orașul meu nu, se decontează bătrânilor dar nu și elevilor la transportul în comun pe oras).
Nu prea ai ce sa faci, unora le e mai comod sa facă programul după cum au timp profesori, sau mai bine facă asta decât sa investească in școală respectiva pentru a crea condiții sau a o mai marii.
Cred ca dacă nu îți permiti sa ai transport ca să te simți în siguranță, mai bine te muti de la școală respectiva sau depuneți o cerere prin care sa va schimbe programul.
Exagerezi cumplit. La 6-7 seara, chiar daca intuneric, e lume pe strada, nu e niciun pericol. Adica la 8-9 seara sunt pline mall-urile de adolescenti, dar le e frica sa vina la 6-7 seara de la scoala?! E un nonsens.
Nu vreau să dezbat pe această temă cu tine, pentru că tu nu știi ce înseamnă să fii agresat sexual în plină zii de față cu alții și nici nu o să știi vreodată.
Există puțoi care se iau de fete și femei ziua de față cu alții, dacă au tupeu să facă asta ziua, noaptea au și mai mult tupeu.
Am zis-o în comentariul trecut și o mai zic și acum: O PERSOANĂ DE GEN MASCULIN NU POATE ÎNȚELEGE
Din pacate asa e in Romania sistemul de invatamant, lipsa scolilor si a profesorilor duce la programele astea tampite de genul: jumate din scoala face ore dimineata si jumate dupa amiaza. Nimanui nu ii place, nici elevilor, nici parintilor, nici profesorilor.
Cum ai vrea sa rezolve chestia asta? Ar trebui dublata marimea scolii respective (inclusiv cu profesori si angajati) ca toata lumea sa faca ore dimineata si sa aiba restul zilei libere (asa cum e normal peste tot in lume). Cum poti face asta?
anonim_4396 întreabă: