anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent mi-ai creat un blog pe Tumblr. As vrea sa creez imagini, care au anumite texte pe ele. Eu nu am timp sa fac permanent fotografii si nu imi permit sa cumpar un aparat profesional. Daca iau anumite imaginii de pe internet, le prelucrez si adaug texte pe ele poate fi considerat furt? Imi puteti spune cum as putea proceda in aceasta situatie? Multumesc anticipat! :*

3 răspunsuri:
| Furculingură a răspuns:

Nu, nu este considerat furt. Odată ce încarci o poză pe internet ( inclusiv pe Facebook ) îţi asumi riscul că oricine o poate salva. Ce, tu crezi că pozele pe care le fac mai marii Tumblr-ului din România şi le postează toate fetiţele pe paginile lor de Facebook sunt poze pe care le fac eu cu aparatul lor propriu? Nu. Fac la fel cum vei face şi tu. Iau poze de pe internet ( de pe weheartit cel mai probabil ), scriu pe ele şi le încarcă pe Tumblr. Atunci când cineva încarcă o poză pe weheartit, o face pentru a o împătăşi cu ceilalţi. Deci e logic că va fi salvată de alţii. 90% din pozele de acolo sunt salvate de cei care intră pe site.
Furt era dacă luai o poză cu o fată din calculatorul ei fără ca ea să ştie sau să îşi dea acordul.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Fa ceea ce crezi ca e bine; parerea mea e ca nu furi ci muncesti, dar poti mentiona sursa

| GabyB94 a răspuns:

Da, e furt intelectual!

Vezi ca fotografii isi asuma dreptul de autor prin disclaimere si watermark pe fotografiile lor. Mentionarea ursei fotografiei poate fi o solutie, dar cel mai bine e sa iei fotografii cu creative commons. Cauta pe Flickr, ca acolo gasesti astfel de poze si autorii lor nu se supara ca le iei pozele. Creative commons inseamna ca pozele sunt la liber pentru modificat si uz comercial.