| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Stăteam și eu liniștit uitându-mă pe Youtube când dau la un shorts de un video cu Andrew Tate la un show/podcast cu 2 femei în care argumenta de ce femeile nu o să fie niciodată egale cu bărbații. Nu sunt eu fan înfocat Tate, dar sunt selectiv și când ceva îmi place îi dau dreptate. El zicea că majoritatea lucrurilor au fost făcute de bărbați, ceea ce e adevărat și că atunci când femeile rămân singure se duc să caute ajutor tot la un bărbat că vine vorba de muncă, protecție și alte chestii, ceea ce e iar adevărat. Am fost total de acord cu el chiar dacă nu sunt fanul lui. Acum să nu mi-o luați în nume de rău, n-am nimic împotriva femeilor, dar sunt unele dintre ele prea nesimțite și se cred cine știe cine. Ideea mea e următoarea : Femeile nu o să fie niciodată egale bărbaților, dar asta nu înseamnă că nu trebuiesc respectate, iubite și protejate. Din contră, cu cât sunt mai firave cu atât trebuie să fie mai protejate, dar acum depinde și pe cine ai în ogradă. Chiar dacă nu o să fie egale bărbaților în cea mai mare măsură, tot vor fi anumite cazuri în care vor fi mai presus decât anumiți bărbați. Da, sunt de acord cu drepturile și pentru femei, n-am nimic împotrivă, adică chiar trebuie respectate mai ales pentru faptul că ne-au dat naștere nouă, bărbaților. În casă aș zice că termenul de egalitatea trebuie să neapărat să existe. Io sunt și cam sucit, dar văd ambele sexe egale, depinzând mai mult de persoană decât de gen. Voi ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Nu exista egalitate intre oameni si nu va exista niciodata, nici macar in fata legii, oamenii cu bani fie barbati sau femei vor avea prioritate iar fraierii (oamenii de rand) vor suferi mereu. Cu atat mai putin intre barbati si femei egalitatea nu exista. Exista diferente intre cele 2 sexe din punct de vedere anatomic, emotional cat si mental, dar de asta e frumos, ambele sexe se completeaza si sunt 2 piloni importanti intr-o societate, economia si societatea s-au dezvoltat prin barbat si femeie, o societate condusa doar de un singur sex ar dezechilibra total lucrurile, barbatii sunt priceputi pe anumite nise, femeile pe alte nise. Chiar daca nu suntem egali ar trebui sa respectam si sa protejam femeile, sa nu uitam noi barbatii ca o femeie ne-a purtat in pantece pe fiecare in parte si ne-a dat viata (cu contributia unui barbat) dar tot greul l-au tras mamele din mai multe puncte de vedere, datorita lor suntem oamenii de astazi. Egalitatea este un concept de care trebuie sa tinem cont chiar daca exista diferente. As mai adauga ca barbatii si femeile au masculinitatea si feminitatea in sange, vine natural, d-aia niciodata transexualii oricat s-ar chinui sa mimeze lucrurile astea nu vor putea indiferent din ce sex catre ce sex vor sa faca transformarea sa ajunga la rezultatele naturale, ADN-ul nu le permite sa fie altcineva decat sunt.

32 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Eu cred în egalitate in drepturi și obligații. În fata legii suntem egali. Faptul ca bărbatul are o forță fizica mai mare decât o femeie nu înseamnă că moral, spiritual, intelectual este superior femeii, poate fi chiar invers.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexAL275):

"bărbatul este mult mai presus decât femeia"

Ce inseamna "mai presus"? Acesta e un termen extrem de vag si fara substanta atribuita

Ca inaltime?
Femeile scandinave sunt mai inalte decat barbatii romani

Din punct de vedere fizic?
Da, in cele mai multe cazuri da, iar femeile compenseaza prin actul de a naste, ceea ce necesita un sacrifiu biologic nobil

Din punct de vedere intelectual?

Nu. Absolut deloc.
Daca nu ar fi fost diferente de forta fizica intre femei si barbati, femeilor li s-ar fi permis sa studieze exact ca barbatii in istorie.

Femeile au fost subjugate dintotdeauna din cauza diferentei de forta fizica, nu ca ar fi existat vreo diferenta intelectuala legata de gen. Inca din vremea antichitatii scolile erau facute doar de barbati.

Degeaba erai o femeie geniu care putea face descoperiri inaintea lui einstein, că nu puteai sa te lupti cu o armata de barbati. Era fizic imposibil

Plus ca cred si eu ca cineva care a studiat medicina are mai multe sanse sa gaseasca leacul pentru cancer decat cineva caruia nici nu i s-a permis sa invete sa citeasca. Suna foarte logic

Iar acele cateva femei inventatoare, poti cauta si tu prin ce lupte extreme au trecut cu sistemu ca sa aiba acces la resurse care sa le permita sa studieze sau sa faca cercetare. Toate s-au luptat

Din punct de vedere emotional?

Aici as zice ca femeile castiga. Este in natura instinctului matern sa fie mai empatice, sa isi proceseze emotiile mai bine ei si altor persoane, sa isi dea seama de detalii in comportamentul oamenilor sau situatii sociale etc

Deci eu nu prea pricep asta cum ca "barbatii sunt mai presus".