anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU!
Sunt băiat și aș vrea să-mi las părul lung, ca să văd dacă mă prinde. Momentan îl am aproape până la umeri, dar vreau să îl las să crească până aproape de fund. Off, dar am o problemă cu taică-miu. Nu vreau să pară că exagerez, dar de ceva vreme nu-mi mai dă pace. El a fost crescut într-un stil foarte militaresc și îi este greu să se debaraseze de unele idei rigide.
La început m-a sfătuit că pentru băieți nu e o idee practică deloc, că-mi voi pierde timpul cu întreținerea lui și mă va incomoda foarte mult la sport sau când e cald. Apoi, n-am mai scăpat de cicăleală lui, și am încercat să gestionez situația în multe moduri. Ok, am înțeles că-mi vrea doar binele, dar a început să exagereze cu aceasta fixație. În plus, mă ironizează mereu când prinde ocazia. De exemplu, odată mă aranjam și eu în oglindă înainte să plec undeva și a început să mă tachineze, că vezi doamne, "mă gătesc mai ceva ca o domnișoară" și "îmi ia prea mult timp să ies din casă". Plus tot felul de texte răutăcioase. Însă în timp m-am obișnuit cu stilul lui și am continuat să-i dau răbdare, sperând că se va obișnui cu ideea.
Problema este că, de la un timp reacționează cam exagerat și chiar îmi dă de gândit puțin. Zilele trecute am uitat să fac un lucru destul de important pentru că aveam multe în cap, plus un test în ziua respectivă. Am avut noroc, totuși, că nu s-a întâmplat nimic grav în urma greșelii mele. După ce mi-a făcut morală, recunosc, pe bună dreptate, a început să mă amenințe că dacă vreodată voi mai fi atât de iresponsabil, va pune mâna pe mașina de tuns și-mi va tunde părul. Și părea foarte serios. Mai târziu, după ce se mai calmaseră apele puțin, mi-am cerut iertare și i-am mai spus, stingherit, că aș suporta orice pedeapsă, dar nu asta. De atunci, nu doar că trebuie să-i suport morala și comentariile acide, dar îmi este și teamă că dacă voi mai face vreo greșeală, la un moment dat, ar putea să-i pice pe mine rău și chiar să pună în aplicare ce mi-a spus. Și nici nu mai știu cum să încerc să discut cu el sau să-i răspund când mă ia la mișto, de frică să nu îl provoc și mai tare.
Ajutați-mă, vă rog, cu orice sfat!
☮️

Răspuns Câştigător
| VelicanEmilia a răspuns:

Daca era un parinte d'asta mai invechit, probabil lua foarfeca si nu mai statea la discutii. Ti-l tundea chit ca voiai, ori nu. Insa el nu a facut asta, dar pentru ca stie ca tii prea mult la parul tau, uneori se foloseste de amenintari.
Exact ca la copiii mici "daca nu faci nani, nu mai mergem in parc"
Intelegi ce vreau sa zic, nu?
Asa ca stai linistit, daca nu ti l-a tuns pana acum, nici ca nu ti-l mai taie.
Poate ca da, vrea sa te vada tuns dar n-ar face-o el pe frizerul si poate crede ca cicalindu-te mereu, spera ca intr-o buna zi te ia si pe tine nervul si renunti la ideea cu "parul lung"

8 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Tatăl tău are dreptate. Un păr atât de lung nu doar că este extrem de impractic, dar e și inestetic. Nici măcar la fete nu arata foarte bine cand ajunge pana la fund, dar mite la baieti e si mai rău. Poti sa-ti lasi parul mai lung daca vrei, pana la umeri sau sa-l prinzi intr-un coc, dar sa-l lasi doar asa lung e inesteric și impractic.

| Aikono135 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Daca lui ii place parul lung, si are grija de el, nu vad de ce ar fi inestetic. E decizia lui pana la urma, nu a tatalui sau.
Si eu, tot baiat, am parul destul de lung si nu consider ca e inestetic, asta daca ai grija de el… https://imgur.io/a/oXgKoeI

| L3mMoN a răspuns (pentru Aikono135):

Exact. Poate este puțin mai greu de întreținut dar la mine arată ok, în general. Am un păr super des și se încrețește când crește mai mult.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Aikono135):

Ceva nu devine estetic doar pentru ca iti place tie. Esteticul are standarde obiective

| L3mMoN a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Cred că se referea la întreținere, mai mult decât la preferințe. Oricum, voi vedea pe parcurs. Ideea de la care plecasem era legată de alegerea în sine, pe care sper să mi o accepte, până la urmă. Nu știu ce ar fi mai bine, să mi văd de treabă, sau să încerc să mai discut cu taică miu, sperând că s ar mai împăca cu ideea.:/

| VelicanEmilia a răspuns:

Nu-mi pare atat de exigent tatal tau, atata vreme cat te-a lasat cu el pana aproape de umeri.
Ideea e ca esti tu speriat, pentru ca la nervi parintii spun multe.
Si eu imi amenint fiul cand ma scoate din sarite ca-i iau telefonul pentru nu stiu cate luni, dar n-o pun in aplicare niciodata.
Ca te mai mustra, ca mai face cate o gluma deplasata, asta e.
Dar nu-mi pare un om asa conservator cum l-ai descris tu.

| L3mMoN a răspuns (pentru VelicanEmilia):

Într-adevăr, daca era exigent, nu m-ar fi lăsat până acum. Dar, totuși, tocmai pentru că m-am lăsat, nu înțeleg de ce se mai ia de mine. Sincer pe mine m-a speriat mai mult faza aceea și nu mai știu cum s o interpretez având în vedere frecventa comentariilor pe aceasta tema consacrată. Vreau sa cred că a spus o doar la nervi, dar privind în ansamblu lucrurile, încep să mă aștept și la ceva mai rău.

| L3mMoN a răspuns (pentru VelicanEmilia):

Înțeleg. Probabil din cauza temerii mele ma gândesc mult prea departe și nu e cazul. Ar trebui să nu mai pun la suflet amenințările. Dar m-am speriat destul de tare, ce-i drept. sad

| VelicanEmilia a răspuns (pentru L3mMoN):

Daca era un parinte d'asta mai invechit, probabil lua foarfeca si nu mai statea la discutii. Ti-l tundea chit ca voiai, ori nu. Insa el nu a facut asta, dar pentru ca stie ca tii prea mult la parul tau, uneori se foloseste de amenintari.
Exact ca la copiii mici "daca nu faci nani, nu mai mergem in parc"
Intelegi ce vreau sa zic, nu?
Asa ca stai linistit, daca nu ti l-a tuns pana acum, nici ca nu ti-l mai taie.
Poate ca da, vrea sa te vada tuns dar n-ar face-o el pe frizerul si poate crede ca cicalindu-te mereu, spera ca intr-o buna zi te ia si pe tine nervul si renunti la ideea cu "parul lung"