Dacă ai clienți da, câștigi enorm.
Intrebare 1: de ce aș cumpăra prin tine, o proprietate? Gândește-te la asta.
Intrebare 2: de ce aș vinde prin tine, o proprietate? Gândește-te și la asta.
"Intrebare 1: de ce aș cumpăra prin tine, o proprietate? Gândește-te la asta.
Intrebare 2: de ce aș vinde prin tine, o proprietate? Gândește-te și la asta."
Raspunsul e simplu. Pentru ca 95% dintre oameni nu au cunostintele necesare, nici sa vanda, nici sa cumpere un imobil.
Bine, in Romania intr-adevar, toata lumea are impresia ca se pricepe la toate, dar bineinteles ca nu e asa.
"Dacă ai clienți da, câștigi enorm."
Clientii sunt doar un rezultat al altor lucruri pe care trebuie sa le ai/faci. Respectiv un portofoliu de oferte corecte si o promovare corespunzatoare.
Am mai dat un răspuns pe tema asta, o să reiau.
Să fii independent, sau cuplat cu o agenție imobiliară.
Agenția rareori te angajează. Ai reușit o tranzacție, ești plătit, dacă nu, te privește. Dacă nu faci, nu reușești nimic 3 luni de zile, te trimite la plimbare.
Ei au baze de date, tu singur nu ai nimic.
Știi prețuri de vânzare pe cartiere, pe zone, la garsoniere, apartamente cu 1, 2, 3, 4 camere, la hale și uzine, la terenuri?
Nu știi nimic.
Știi să prezinți o locație așa ca să îl convingi pe client? Nu știi nimic.
Unul zice că vrea să vândă. De fapt nu vrea nimic.
Unul zice că vrea să cumpere, dar de fapt nu vrea nimic, iar tu îl porți să vizioneze 10 locații degeaba.
Lucrezi când are timp clientul, nu când vrei tu, nu ai orar fix, dar nici timp liber.
Știi să stai de vorbă cu oamenii așa ca să inspiri încredere sau ai limba împiedecată și când te vede omul, îi vine să fugă?
Așa că, cum e până la urmă?
Le știi pe toate astea, le poți poți manageria, câștigi.
Stii, stii, stii...nimeni nu s-a nascut invatat.
Culmea e ca in unele situatii nici nu trebuie sa stii pretul unor apartamente dintr-o anumita zona, pentru ca iti e servit de cei care stiu deja. Pentru inceput poti merge doar pe tipul asta de apartamente, fara probleme.
Daca altii au reusit, eu de ce nu as putea reusi?
Pentru că nu ai încercat încă. Dacă alții au ajuns campioni olimpici la un sport, de ce nu ai reuți și tu? Aceai au plătit prețul muncii, dedicației, efortului. Nu este nimic încă din partea ta să mă convingă de asta.
Ai 18 ani? Du-te și angajează-te la o firmă ca agent imobiliar. Este meserie grea, mulți renunță exact din cauza asta, fiindcă nu reușesc, au nevoie de tine.
Cum e pănă la urmă, este întrebare pusă incorect.
Întrebarea pusă bine este așa?
Cum este până la urmă această profesie pentru mine?
Nu are cum să știe cineva care îți dă sfaturi.
Un exemplu.
în Cluj-Napoca se construiește cel mai înalt bloc de locuințe din România.
http://www.westcitytower.ro/
La etajul 21 apartamentele se vând cu 2000 euro/mp.
La 100 mp, preșul unui apartament este de 200 000 Euro.
Comisionul tău dacă vinzi un apartament este de 1%, 2000 de euro.
Dacă vrei să fii agent imobiliar al firmei, ca să le vinzi apartamemtele, dacă firma este de acord să te coopteze ca agent, face cu tine o convenție de colaborare.
În baza acestei convenții, ea îți pune la dispoziție o masă într-un birou, unde sunt mai mulți agenți, un PC și materiale de prezentare a apartamentelor.
Clienții vin și sunt preluați de agenți care le prezintă planuri, modalități de plată, etc.
Un client sau mai mulți vor ajunge la masa ta. Dacă ei cumpără de la tine, prin intermediul tău, vei avea comision, dacă nu, nu.
Dacă în decurs de o lună nu ai vândut nici un apartament, firma îți spune la revedere, lasă loc la birou pentru altul.
Dar înainte să te accepte, te va întreba, ce ai mai vândut până acum, și așa mai departe.
Așa că poți fi cât de supărat vrei, că nu se poate ști cât de bun ești ca agent, până nu încerci. Dar reține, că în cazuri foarte rare vei avea salar fix. Vinzi, câștigi, dacă nu, nu.
Așa e până la urmă.
Nu conteaza ce zic altii.
In profesie te arunci din toata inima, rabzi perioadele nasoale, inveti din curiozitate toate noutatile/detaliile, iar in final vei ajunge foarte important pentru clientii tai (iar asta se simte pe plan financiar).
Uite la fel cum e primul raspuns de la sierra1 aud si de la altii.Dar multi prefera ca un agent sa ii indrume.Sunt foarte confuz.Mi-as dori sa fac aceasta meserie dar nu stiu.Toti ma descurajeaza?
Care toti? Eu te-am incurajat.
Daca devii bun in asta din pasiune, vei avea mereu clienti, pentru ca vei oferi servicii complete, la obiect. E o diferenta intre a specula pentru bani, si a te implica serios pentru clienti.
Daca esti atent la cerere, si reusesti sa aduni oferte potrivite, incepand cu preturi mici, vei ajunge sa castigi din asta.
Dar in Romania e ideal sa iti intinzi cateva antele (relatii), si sa lucrezi pe mai multe planuri; de exemplu, mai cumperi si tu cate un imobil rentabil, mai recomanzi cate un meserias sau notar clientilor, o firma de carat mobila, etc, si poti scoate ceva bani si din astea. Eventual ajuti o ruda apropiata care se ocupa cu ceva din astea, si asa bagi mai multi bani in casa.
"Eu am inteles insa ca in orase precum Bucuresti, cluj, etc. se poate castiga foarte bine chiar mii de euro daca te tii de treaba."
Nu e obligatoriu sa practici meseria intr-un oras mare pentru a avea venituri bune. In orasele mai mici, desi sunt mai putine proprietati la vanzare si clienti cumparatori mai putini, concurenta este mult mai mica si in general, iar majoritatea celor care practica meseria asta acolo sunt praf. In plus sistemul de recomandari, relatii, etc functioneaza mult mai bine intr-un oras mic unde toata lumea cunoaste pe toata lumea.
E de munca, iti trebuie niste abilitati si dorinta de a invata pentru a performa. In plus, trebuie sa fii constient ca primele rezultate semnificative apar dupa 4-6 luni de cand incepi. Din lipsa de rabdare, multi consilieri de vanzari imobiliare cu potential au renuntat si s-au pierdut.
Nu mai merge cum mergea Plus ca acum toti proprietarii pun anunt pe olx, lajumate etc, nu prea se mai complica cu agentii decat daca nu reusesc sa vanda in minim 1 an clientii la fel - nu vor sa dea comision agentiilor.
Cu mii de euro cred ca glumesti cred ca 1% castiga asa
E cea mai ieftina si rapida afacere.ai nevoie de.
2, 3 mp spatiu
1 calc
1 camera de filmat
1 tel
si apoi cauti si cauti case, aprt, unii le ia de pe alte site, dar e bine sa gasesti tu!
"In medie, un angajat în domeniul imobiliar câștigă 4.000 de lei net pe lună" dar cum e vorba de comisioane, totul depinde de valoarea a ceea ce vinzi. Agentii imobiliari nisati pe proprietati mai scumpe pot castiga mii de euro. https://cariera.ejobs.ro/agent-imobiliar/
anonim_4396 întreabă: