| Alessiaale433 a întrebat:

tatal meu a murit acum un an si l-am visat urat ca a vrut se ia toporul si sa o omoare pe mama. Oare ce inseama? Va rog sa ma ajutati-ma simt ciudat

16 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Sunt superstitii. Înseamnă că la nivel subconștient tu ai o traumă care te "bântuie". Nu e tatăl tau, e doar un gând.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Visul nu are nicio legatura cu realitatea, deci nu te speria

| Alfred0703 a răspuns:

Inseamna ca vrea sa inveti limba romana.

| simpluone a răspuns:

In primul rand condoleantele mele. Imi pare rau ca a trebuit sa treci printr-o astfel de tragedie. Nu ai de ce sa te simti ciudat! Visul este o combinatie de ganduri/memorii adunate din propiile experiente traite sau asimilitate prin orice stimul (vazut, auzit, inchipuit, mirosit, atins etc.) in diferite momente ale vietii tale. Nu e ceva premonitoriu, insa ele pot fii coordonate de propiul creier subconstient pentru a obtine un anumit raspuns psihic sau fizic.
In cazul tau probabil memoria tatalui tau combinata cu anumita stire vazuta la televizor/citita/auzita etc. Asta nu insemna ceva anume si nu ai de ce sa-ti faci griji.

| EMKing a răspuns:

Din cate stiu, daca visezi o persoana decedata, iar aceasta doreste sa te omoare, sau sa te cheama la el, inseamna ca te vrea langa el in rai... Doar ca acum depinde de fiecare cata importanta acorda visurilor.

| Maria3458 a răspuns:

Citeste rugaciuni vorbește cu un preot

| Bunica69 a răspuns:

6. Tata
de-ti vei visa tatal, viu sau mort, bucurie si noroc inseamna
- visul acesta prevesteste totodata si sanatate.

Daca visezi ca cineva este atacat cu un topor, vei avea probleme financiare.

Visul in care mama dumneavoastra moare prevesteste o intrevedere cu o persoana pe care nu ati mai vazut-o de mult timp.

Tragi singur concluziile de aici. Nu baga in seama oamenii care spun sa citesti rugaciuni sau bla bla, visele la origine sunt criptate prin simbolism si evenimente cheie din viata ta. Singurul mod de a le intelege sensul este psihanaliza.

| UnTipObisnuit a răspuns (pentru Bunica69):

Daca visezi ceva nu iti apar bani sub perna

| Bunica69 a răspuns (pentru UnTipObisnuit):

1. Esti foarte inteligent.
2. Citeste Interpretarea viselor de Sigmund Freud
3. Pentru ca esti foarte inteligent si nu ai habar cine a fost Sigmund Freud, el a fost taticul psihanalizei.

| Bro4555 a răspuns:

Nu te mai lua dupa astia. visele sunt pur si simplu un fel de ganduri, totul este in mintea ta, si nu inseamna absolut nimic.

| Bunica69 a răspuns (pentru Bro4555):

Ai studii superioare de afirmi lucrul asta?

| Bro4555 a răspuns (pentru Bunica69):

Asta nu are nici o relevanta, s-a dovedit faptul ca visele vin din imaginatia noastra, nu exista nici un fel de semn, iar aceste vise nu au nici un fel de insemnatate. sunt pur si simplu chestii la care s-a gandit subconstientul tau.

Iar subconstientul este un proces mental care se ocupa de vindecarea corpului, are grija de buna functionare a corpului si s-a demonstrat ca este o "inteligenta imensa". Eu personal eram noaptea "semi-constient" si imi auzeam mintea cum se gandea la probleme de matematica. In esenta subconstientul functioneaza mult mai bine cand mintea este calma, ideile pe care iti vin din senin pentru rezolvarea unor probleme vin direct de la subconstient. Sunt sute de cazuri cand unii oameni au gasit o solutie cand se plimbau (Newton de exemplu). Constientul si subconstientul sunt intr-o lupta oarecum, de aceea, subconstientul ca sa poata transmite un mesaj, trebuie sa treaca printr-un proces de codificare cu simbolism si evenimente cheie din viata ta. De accea, visele nu au un sens si nu sunt intelese din prima, pentru ca ele au un alt mesaj. Sigmund Freud a explicat foarte bine procesul asta si de asemenea a luat in calcul si legatura intre subconstient si ocultism.

| UnTipObisnuit a răspuns (pentru Bunica69):

Normal ca stiu de Sigmund Freud.
Ce ai spus tu acolo este la fel ca la horoscop.
"Mercur in retrograd" vei avea noroc la bani.
Omule, visele nu influenteaza asa realitatea. Acestea se rezuma strict la persoana ta si cum asociezi tu, ma rog, subconstientul lucrurile si sentimentele.

| Bro4555 a răspuns (pentru Bunica69):

Un raspuns foarte bun, si stiu lucrul asta, daca te concentrezi putin si te gandesti poti sa iti dai seama de ce ai visat un anumit lucru, fiindca poti face unele legaturi, de exemplu daca te-ai gandit cu un timp inainte la persoana care a aparut in visul tau, sunt perfect de acord.
Doar ca eu ma refeream la chestiile astea `babesti` cum ca daca ai visat mort inseama nu stiu ce, sau daca ai visat sarpe inseamna ca mori. sper sa intelegi la ce ma refer

Lucrarea visului are o acţiune încă şi mai surprinzătoare, căreia i se datorează,
fără nici o îndoială, visele noastre cele mai incoerente. Luând un vis oarecare, dacă-i
evaluăm numărul de imagini, fie direct, fie notându-le în scris şi facem apoi acelaşi
calcul al ideilor latente relevate prin analiză, a căror urmă a fost păstrată în vis, vom
observa că lucrarea visului a operat o comprimare, o condensare aparte. Este greu să
ne facem o idee a priori despre importanţa acestei condensări, dar ea nu va putea
decât să ne frapeze şi mai mult, pe măsură ce înaintăm în analiza visului

Lucrarea visului se va servi atunci de acelaşi procedeu ca cel al lui Francis
Galton pentru fotografiile sale de familie. Ea va suprapune elemen-tele, astfel încât să
facă să iasă în evidenţa, accentuându-l, punctul central comun al tuturor imaginilor
suprapuse, în timp ce elementele contradictorii, izolate, se vor atenua mai mult sau mai puţin. Acest procedeu de compoziţie explică în parte imprecizia, caracterul
flotant care sunt atât de caracteristice în detaliile accesorii ale visului.
N-am terminat examinarea lucrării visului. Trebuie să adăugăm con-densării,
deplasării şi reprezentării concrete ale materialului psihic încă o activitate. Aceasta nu
contribuie în mod necesar la întreaga formare a visului şi, fără a dori s-o tratăm în
detaliu, să spunem că pentru a ne-o imagina cu o oarecare precizie trebuie admisă
ipoteza, probabil inexactă, a unei activităţi care ar interveni la sfârşit asupra
conţinutului visului şi numai atunci când diversele părţi ale acestuia au luat forma
simbolică. Lucrarea visului ar consta atunci în a dispune aceste simboluri pentru a
crea un ansamblu coerent, o reprezentare ordonată. Visul dobândeşte astfel un gen de
faţadă, ce-i drept insuficientă, care nu maschează în mod egal toate părţile. Dar, cu
ajutorul câtorva legături, câtorva modificări uşoare, el primeşte o interpretare
provizorie şi cu totul aproximativă. În fond, noi nu găsim aici decât o strălucită
deghizare a ideilor latente. Când întreprindem o analiză, prima noastră grijă trebuie
să fie aceea de a reacţiona împotriva acestei interpretări prea spirituale.

Luate din cartea lui Sigmund Freud. E pur si simplu simbolism, nu chestii babesti.