| Cartoonito221199 a întrebat:

Trec in clasa a 8 a si ma gandesc mereu ce profil sa aleg intre Matematica Informatica si Stiinte N.

Profilul: M.I >--- Imi place matematica foarte mult dar mi-e frica, ca nu voi mai avea timp de nimic din cauza temelor si nu sunt foarte buna la fizica. ( mai deloc).

Profilul: S.N >--- Nu stiu multe despre acest profil, dar am auzit ca este mai usor. ( nu imi place biologia si tot ce e legat de medicina)

Imi puteti spune de la care profil pot ajunge la real/uman (facultate), cat de grele sunt materiile si unde ar fi mai potrivit pentru mine?

Dau FUNDA si multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Măriucaaaaaaa a răspuns:

Buna! Deci daca nu iti place biologia nu te sfatuiesc sa te duci la stiintele naturii ca o sa fie un chin. Eu sunt la profil mate info intensiv, clasa a11a. Si eu am avut la inceput aceeasi teama cu matematica si fizica. La matematica nu e asa greu cum spun toti, e usor daca inveti. Si sa iti dau un sfat: sa iti faci temele de fiecare data, daca nu complet macar cate un subpunct de la fiecare exercitiu. Semestrul I clasa a10a nu imi faceam temele deloc si aveam note groaznice ca nu intelegeam nimic la ore iar in semestrul 2 mi-am facut majoritatea temelor si am avut cea mai mare medie din clasa. Buunn.
Fizica nu e grea deloc. Clasa a9a e mai plictisitoare (cel putin pentru mine a fost). Nu e nevoie sa te pricepi la fizica, doar sa fii atenta la ore si o sa ti se para usor, stiu ce zic big grin
Si apropo, informatica e super. Mie imi place mult. Daca mai vrei detalii poti sa ma contactezi pe privat! :*

| Cartoonito221199 explică (pentru Măriucaaaaaaa):

Multumesc mult! big grin. In concluzie totul tine de atentia pe care o acord orelor. Mai am 2 intrebari: Imi va mai ramane timp liber? Aud mereu elevi care spun ca stau pana noaptea tarziu sa-si termine lectiile. Sunt atat de multe exercitii ca tema?

| Măriucaaaaaaa a răspuns (pentru Cartoonito221199):

Da vei avea timp liber daca stii cum sa faci asta, eu am destul timp liber... nu sunt asa de multe exercitii. se plang unii pentru ca nu stiu sa isi valorifice timpul, ca daca ar sti cum sa il imparta nu ar sta pana noaptea tarziu..si acorda atentie si temelorwinking

| Cartoonito221199 explică (pentru Măriucaaaaaaa):

Multumesc! :*

4 răspunsuri:
| SilviaGeorgianaa a răspuns:

Eu zic sa incerci Mate-Info.
Nu sunt atat de multe teme dar nu sunt nici putine. O sa ai timp sa faci tot ce vrei tu daca stii sa-l organizezi! Nici eu nu sunt buna la fizica si tot la Mate-Info sunt! Si Stiintele sunt interesante dar daca spui ca nu`ti place biologia si nu vrei pe viitor medicina nu are rost sa faci 4 ani S.N.+ ca la facultate te ajuta mai mult profilul real!
Mult succes pe viitor!:*