Tocmai ce m-am trezit dintr un vis lucid,mereu sunt uimit cat de real este totul, cat de constient sunt, e exact ca in realitate, ce sa spun sunt atatea posibilitati, poate traim un alt univers cand visam lucid sau de fapt traim intr-un vis, ca am pățit si asta sa am mai multe si sa numai stiu care e realitatea
"Coc" mereu cate ceva in lumea viselor, apoi fac tot posibilul sa le aduc la realitate.
Nu sunt deloc strain de realitate, dar visez destul de mult.
Buna! Fiecare are o parte buna si pe acelea le aleg, indiferent de unde ar fi acestea.
Realitatea pentru fiecare a alta functie de ceea ce gindeste.Un exemplu realitatea este ca exista iepuras.Dar unii pot sa iubeasca acel iepuras considerind-o foarte dragalas altii pot sa-l vada ca pe un aliment si sa se bucure de el doar ca fiind o sursa de hrana altii sa-l urasca ca ceva nefolositor si doar de dat cu piciorul.Fiecare vede realitatea functie de ce are in suflet.Iluzii nu am dar incerc sa-mi creez o realitate cit mai placuta, visind(gandind) doar lucruri frumoase desi citeodata nu e usor, e un efort mental zilnic mai greu sau mai putin greu dupa caz, dar de obicei imi reuseste.
Sf. Ignaţiu vorbeste de "indiferenta". Lucrurile sunt mediuri. Tot ceea ce ne ajuta la ceva este bun, tot ceea ce ne impiedica este rau. http://lumea.catholica.ro/......-dumnezeu/
Asentimentul depinde de mine, nu ma autopresionez cu fictiuni.
Heraclit spune ca lumea este un râu. Ei bine daca este diversa, trebuie sa existe si antiteza lucrurilor. Daca vreau sa traiesc in prezent, trebuie sa ma eliberez de expectative viitoare sau trecute.
Husserl vorbeste despre reductie fenomenologica sau epoje. Este conflictul psihozei de care vorbeste Freud. Daca reactia de lupta si fuga sau epitumia sunt adaptative intr-o situatie reala, in cele imaginative nu mai sunt pentru ca streseaza. Infranarea si pudoarea da niste tempouri adaptative.
Daca nu vrem sa deliram si sa traim in iluzii trebuie sa traim prezentul, altfel himera ne va face psihotici si onirici.
La primul raspuns nu am fost strict la obiect, iti las asta. Cea cu indiferenta se refera la pasiuni nu la suspendarea judecatii. Acolo este conflictul neurotic.
Scepticii spun ca daca vrem sa fim fericiti trebuie sa "suspendam judecata" Cognitivistii spun ca emotiile contin o judecata iar aceasta ne poate perturba. Freud in conflictul psihozei spune ca eu-ul este in conflict cu lumea externa.
De exemplu el vorbeste despre anxietate normala, neurotica si psihotica.
A) Anxietate normala: Sa simtim anxietate in fata unui stimul erotic este adaptativ.
B) Anxietate psihotica: Aici el spune ca LUMEA EXTERNA preia controlul asupra eu-lui sau il asalteaza. Ea poate sa ne faca sa deliram si sa nu mai traim prezentul.
Husserl spune ca daca vrem sa fim un "eu pur" si nu paranoici sau fantezisti trebuie sa suspendam sau sa punem in paranteza acea relatare sau obiect ca daca nu ne absorba.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: