| SweetbutPsychoGirl a întrebat:

Buna TPU.
Voi cum ați trecut mai usor peste o despartire? Cum poti trece mai usor, atunci cand persoana pe care o iubesti nu mai are nici un interes pentru tine, si efectiv se poarta ca si cum nu a simtit nimic vreodata?
Pt ca eu cred ca nu o sa imi revin niciodata.

23 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am trecut mai ușor, când m-am ocupat imediat, dar imediat, de alta.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu am jelit niciodata in ideea ca "iubirea vietii mele nu-mi mai da atentie".
Mereu m-am enervat si am jelit in ideea ca am bagat in seama "toate panaramele", in loc sa fac ceva folositor cu resursele alea.
Asa am trecut peste, m-am considerat prost ca am bagat in seama pe cineva mai prost decat mine, si mi-am promis ca m-am potolit.

| SweetbutPsychoGirl explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Faza e atunci cand intalnesti pe cineva care crezi ca e sufletul tau pereche. Si la inceput timp de 3, 4, 5 luni e totul perfect. Iar apoi brusc se schimba si devine alta persoana. Si nu iti vine sa crezi, si iti pui mii de intrebari si tot nu ai raspuns.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru SweetbutPsychoGirl):

Vorbesti de prima dezamagire, sau?
Ca atunci cand esti la a doua, a treia, la 4-5 luni de relatie deja cunosti modelul, si nu prea mai raman intrebari fara raspuns. Vezi prin ea, intelegi ca iar ai prins o nulitate, si abia astepti sa se termine.

E a2a relatie a mea... Si chiar credeam ca e persoana potrivita...

| Lioana a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

NoTurbinaNoGood, te-ai intrebat vreodata daca nu cumva ai fost tu cel care a dezamagit acele fete si daca nu cumva ai fost tu o nulitate pentru ele?
Sunt barbati care sar din floare in floare si nu se uita la ce lasa in urma. Nu le pasa de inimile frante ale fetelor. Le lasa pentru ca au gasit alta mai buna sau poate doar mai noua, sau pentru ca fata a avut o parere diferita de a lor cu privire la o anumita problema. De fapt cred ca abia asteapta ca fata sa greseasca cu ceva ca sa aiba motiv sa o lase si sa o ia de la zero cu alta.
Intr-o relatie nu poate fi numai cum vrem noi. Trebuie sa facem compromisuri si sa-l înțelegem pe celalalalt de ce a actionat intr-un anume fel.
Eu nu pot spune de nici o persoana cu care am fost ca a fost o nulitate. Sunt oameni care mi-au fost dragi candva si au un loc special in inima mea.

| SweetbutPsychoGirl explică (pentru Lioana):

În primul rand, sunt fata.Nu sunt barbat. Sunt bisexuala, si m-am indragostit foarte tare de cineva, si am fost impreuna 8 luni.Totul a fost perfect, pana acum 2 saptamani cand ea s-a schimbat total fata de mine.Tot ceea ce pot sa spun e ca, as fi facut totul pentru ea, as fi renuntat la tot sa o fac fericita.Si ea acum efectiv nu ma mai vede, nu ii mai pasa de mine.E o poveste lunga.Si nu am cum sa explic totul aici. Ceea ce stiu e ca nu mai pot sa mananc, respir, nimic, fara ea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Lioana):

Nu am lasat niciodata o fata pentru o alta. Am avut pauze intre ele.
In schimb, nulitatile jucau la mai multe capete.
Stiu ca e adevarat ce spui, dar in cazurile mele, chiar nu merita sa-mi pese. Si in multe relatii, fetele cer totul si nu ofera nimic. Nu generalizez, eu o astept pe aia buna...

Ai dreptate... Fetele in ziua de azi sunt doar pe interes, joaca la mai multe capete. Si cand dau de cineva mai bun, te lasa balta si uita tot ce a fost...

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru SweetbutPsychoGirl):

Poate mai exista si oameni pe undeva. Am mai intalnit si exceptii, dar in alte circumstante, nu la date.
Dar in general, chiar si fete care par de nota 10 initial, sau cel putin fara inclinatii spre materialism/snobism, lasa tot cand au sansa sa se afiseze cu ceva peste nivelul lor material.
N-am vazut nici o fata sa lase totul balta pentru a schimba nivelul intelectual ori moral. Doar pentru aventura sau statut social se fac de kcat.
O zic din postura aluia care a mai fost si aventura unora, inainte sa mi se taie cheful.

| Lioana a răspuns (pentru SweetbutPsychoGirl):

Raspunsul meu era pentru NoTurbinaNoGood care e baiat. Mi-am dat seama ca tu esti fata.
Din pacate nu exista o metoda prin care sa treci mai usor peste o despartire atunci cand iubesti. E cel mai sfasietor lucru posibil. Doar timpul poate vindeca asta. O alta relatie te poate ajuta daca pe persoana cea nouă o poti iubi mai mult decat ai iubit persoana de care te-ai despartit. Daca o iubesti mai putin atunci nu prea ajuta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

O sa iti revii. O sa doara, o sa fie nasol, etc. dar trebuie sa iti revii. Pentru tine, nu pentru altii. Trebuie doar sa realizezi cit de egoisti sintem noi in general. Si sa devii asa si tu, macar in parte.

| J0B0MAT a răspuns:

După mai multe despărțiri e mai ușor. La început e mai greu pentru că nu te-ai mai confruntat cu așa ceva.
Eu m-am setat în timp să mă aștept la despărțire de la oricine. Oricât de mult aș iubi sau aș crede că mă iubește. Nu am de ce pentru nimeni să mă consum și să îmi fac rău. Aia e. Încerc să îmi reamintesc și să pun accent pe defectele sale, pe lucrurile care nu îmi plăceau că le face, orice era mai rău. Si să alung din minte părțile și momentele faine.
Când te apucă gândurile, fă altceva, orice, ocupă-ti mintea cu ceva.
Și ca chestie, ceva ce fac eu, nu recomand dar mna, așa prefer eu. Când sunt într-o relație încerc să îmi exagerez părțile rele și să îi suprapunctez chestiile care mă deranjează, cu riscul uneori de a deranja rău. Dar prefer mai bine așa ca să vadă cu cine are de-a face at its mega fantasy worst și să văd și eu ce poate și în caz de despărțire am foarte rele pe care să mă focusez și trec ușor.
Da știu aiurea, dar deocamdată funcționează la mine.
Poți căuta și pe altcineva repede, dar eu nu prea fac asta.

| SweetbutPsychoGirl explică (pentru J0B0MAT):

Si eu mi-am exprimat punctele de vedere, ceea ce ma deranjeaza, si etc. si cred ca asta nu i-a placut...

| J0B0MAT a răspuns (pentru SweetbutPsychoGirl):

Și ăsta e un motiv în plus pentru a vedea că nu era bună pentru tine. Dacă nu îți accepta punctele de vedere, chestiile care nu îți plac, e bine că nu mai ești cu ea. Trust me, nu vrei o astfel de persoană on the long term. Focusează-te pe ce era nasol la ea si de ce era rea pentru tine.

| Emma30555 a răspuns:

Ai nevoie de timp. În timp o vei uita și te vei îndrăgosti de altcineva. Pana atunci ar fi bine fii cât mai ocupat sa te focusezi pe alte lucruri

| Nirvanaaa a răspuns:

Mi-am ocupat tot timpul. Încât sa nu mă gândesc la nimic. Sa nu îmi mai pun întrebări ca mă chinuiam aiurea singura. Oricum nu primeam răspuns. Faptul ca făceam mereu câte ceva și eram tot timpul ocupată m-a făcut sa trec peste. In timp am început sa uit.
Acum trebuie sa găsești tu metoda cea mai potrivită ca sa treci peste. Dar o metoda total nepotrivita e sa te agăți de trecut. Raportează-te la persoana de acum, nu la cea care a fost odata. Așa îți vei da seama ca nu merita sa îți irosești viața cu gândul la cineva care nu se mai gândește la tine.

| CleanHeart a răspuns:

Te inteleg, stiu ca doare
Cu timpul o sa se duca durerea si o sa realizezi ca meriti o persoana mai potrivita, iti lasi si tie sansa asta dar si la fostul tau partener, sunt persoane care sunt toxice impreuna dar cu altcineva potrivite si fericite de asta nimeni nu trebuie sa forteze nimic si tot nu ai pierdut, ai castigat o lectie si mai incolo o sa iti prinda bine daca inveti din ea dar durerea asta te asigur ca trece.

| SweetbutPsychoGirl explică (pentru CleanHeart):

Doare atat de tare incat, nu pot sa mananc, sa dorm, sa respir ...Tot ce simt e ca ceva ma doare atat de tare incat nu stiu cum sa depasesc...

| CleanHeart a răspuns (pentru SweetbutPsychoGirl):

Iti inteleg starile perfect dar ai incredere cand iti zic ca trece tot si o sa fii mult mai bine cu timpul, esti pretioasa, esti unica si o sa vina cineva care o sa te iubeasca in cel mai frumos mod posibil, ai rabdare si capul sus girl

| SweetbutPsychoGirl explică (pentru CleanHeart):

Nu stiu daca mai vreau pe cineva vreodata. Doare prea tare.