Eu vad la scoala la mine o gramada de elevi doar de 14 ani care fumeaza. Si eu cred ca iti faci rau, dar unii zic ca nu se pot abtine. Chiar nu inteleg de la ce nu se pot abtine, pentru ca am tras si eu odata dintr-o tigare si a fost oribil . Macar de ar fi ceva care iti place la gust si atunci ar avea o scuza. Dar asa cand stii ca iti face rau si nici macar nu-ti place, nu inteleg de ce o faci. Eu unul cred ca n-o sa fumez niciodata, desi parintii mei si una din surorile mele fumeaza .
Eu sunt antifumatoare convinsa.Nimeni si nimic niciodata nu o sa ma convinga sa fumez.Ba mai mult nici nu pot minca daca se fumeaza in incapere unde servesc mancarea ca imi vine sa vomit.Nici parintii mei nu au fumat niciodat nici sotul deci se poate fara si poti gasi o societate unde se evita asa ceva.Am fost la niste rudenii in strainatate si am constatat cu cea mai mare multumire ca in nici o familie nu s-a fumat ce tinea de cunostintele mele.Cum zicea o verisoara de-a mea din Deva:fumatul e doar un moft dar unul pagubos si pentru sanatate si pentru buzunar.
Cred ca fiecare are dreptul de a "face ce vrea" cu viata lui. Poti incepe dintr-o prostie, din curioazitate, pentru a te da "smecher" in fata colegilor. Azi una maine 2 poimaine un pachet si uite asa devii fumator.
Exista o senzatie cand fumezi si unora le place.
Eu personal nu fumez, dar sunt singura din grupul meu care nu fumeaza. Inclusiv prietenul meu fumeaza. In schimb nu am avut niciodata curiozitatea de a afla cum este.Pur si simplu nu ma atrage, desi au fost multi cei care mi-au propus macar sa incerc si nu ma refer la prieteni. Sincer am incercat sa ii ajut sa se lase...i-am indemnat, dar fara vreun rezultat. Cea mai buna prietena a mea fumeaza si ea si la intrebarea pusa de mine " De ce fumezi si de ce nu incerci sa te lasi?" mi-a raspuns ca fumatul o linisteste si ca tot incearca sa se lase dar nu poate.mi-a dat si un exemplu.mi-a zis ca e ca atunci cand ai pofta de ceva dulce si cand te uiti la cineva care mananca si te roaga si pe tine nu poti sa te abtii...Acum nu stiu daca e chiar asa.Un lucru e cert. odata ce baga tigarea in gura foarte putini o mai lasa.
Eu m-am lasat si acum incep sa-mi dau seama de ce spuneau ceilalti ca tutunul calmeaza.
Da asa e, iti faci rau cu mana ta, dar tinand cont ca viciile ne sunt ingradite cat mai des si au mai ramas putine vicii legale..., nu incurajez dar nici nu condamn.
Eu ma simt un pic mai bine d.p.d.v fizic, sper sa n-aprind luna asta nicio tigara. bye.
Nu, nu fumez şi nu m-aş apuca niciodată. Majoritatea fumează doar ca să fie în rând cu ceilalţi, că să pară mai cool. Jalnic.mai bine zis, moarte accelerată.
Baftă!
- Păi după ce că am astm, să mai şi fumez... Ar fi un calvar pentru mine. Respir foarte greu, iar ţigările mi-ar îngreuna mai tare sănătatea. Şi pe criza asta, mulţi s-au lăsat de acest 'viciu', neavând bani destui de ţigări. Mirosul de ţigări nu îl suport de nici o culoare, dar prietenii s-au obişnuit deja, şi familia. Am văzut o grămadă de cazuri, în care respectivul zice că nu se mai poate lăsa de ţigări. Orice se poate, dar trebuie să ai şi voinţă. De exemplu, mama mea s-a lăsat de ţigări, şi e un adult... Culmea, am trăit pe 'pielea mea', să văd copii de vreo 16 ani/mai puţin, să zică că nu pot să se lese de ele. Şi mai fumează şi pe banii părinţilor. Iar plăcere, sincer, eu nu văd în asta.
Numai bine.
Giii întreabă: