| gabrilion a întrebat:

vreau sa stiu si eu, cine ar putea sa imi explice cateva trucuri de magie cu carti din "Introducere in Magie" 1 sau 2? Nu ma simt in stare sa dau bani pe un cd cu trucuri.

1 răspuns:
| corolav a răspuns:

Dintr-un pachet cu cărţi alegi 21 de cărţi. Le baţi în faţa privitorilor şi apoi le aşezi, de la stînga la dreapta şi de sus în jos una după alta în trei coloane. Deci, pui una, două, trei, apoi dedesubt alt rînd una, două, trei. Se vor forma trei coloane de cîte 7 cărţi ( important- 7 e număr impar). Ceri cuiva dintre privitori să alea gă o carte şi să o ţină minte. Apoi, sa-ţi spună ţie în care coloană se află cartea aleasă. UNA din 21. Cel care a ales îţi va spune coloana. Aici e foarte importantă atitudinea ta. Ca şi cum e doar înttîmplător, tu trebuie să iei acea coloană de 7 cărţi şi să o pui în mijloc. Adică cum. Nu strici coloanele. Le laşi aşa cum sînt ele după prima aşezare. Străngi de jos primul pachet. apoi încă unul şi încă unul. REPET. Întotdeauna pachetul în care se află cartea aleasă de spectator îl pui al doilea în noul pachet. Repeţi a doua rundă de aşezare a cărţilor pe trei coloane. Ceri celui ce a ales să-ţi spună în care coloană se află cartea ( bineînţeles e vorba de aceeaşi carte aleasă prima dată). După ce primeşti răspunsul procedezi la fel cu strînsul cărţilor de pe masă. Faci a treia aşezare a cărţilor, pe trei coloane, soliciţi să ţi se spună în cea coloană se află cartea. Cînd ţi s-a spus, tu deja ştii care este cartea. Ea va fi în mod categoric cea din mijlocul pachetului indicat. ( deci a PATRA de sus în jos). O vezi, o memorezi, iei cărţile de pe masă( acum nu mai are importanţă ordinea ridicării lor de pe masă) şi le faci pachet. Baţi cărţile, de 6, 7, 8, ori sau chiar mai mult, le dai la tăiat şi apoi începi să le dai pe faţă. Cînd ajungi la cartea pe care deja o ştii spui. Asta e cartea aleasă! Da, ai dreptate, cum ai ghicit? Bineînţelesasta rămîne secretul tău, altfel nu mai are niciun farmec. Pentru alte "glumiţe" mă contactzezi pe adresa de email.