| aurelgabriel a întrebat:

Buna TPU!

Vreau sa vă întreb despre Ion Iliescu. Bunica mea spune că nu e adevărat că e un criminal și că nu se știa cine in cine s-ar tras cu arma la Revoluție. Din moment ce majoritatea românilor îl detesta vă întreb și eu de ce bunica mea ii tot ea apărarea, chiar îl face pâinea lui Dumnezeu.

Multa lume mi-a spus că a făcut doar rău. Voi ce credeți?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca bunica ta, ca majoritatea de varsta lor au avut parte de 40 ani de comunism. Au fost educati in comunism, si-au trait mare parte din viata in comunism si nu au stiut altceva pe lumea asta. Avand in vedere ca Iliescu a fost un refugiu dupa revolutie pentru cei care nu intelegeau ca se poate trai si altfel nu a mai contat ca e rau sau bun. A contat doar ca le oferea ceva ce stiau si cu care erau confortabili. De aia a prins si atatea mandate de presedinte.

4 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca oamenii percep diferit, si pe baza preferintelor personale. Mie de exemplu mi se pare ca George de la Aur întruchipează ce e mai rau în politica romaneasca, dar multi il plac.

| Holiday a răspuns:

Analfabetism functional.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Wr3nch):

Eu nu cred ca il place nimeni pe Georgica, insa multora romani le place scandalul ieftin pe care el il face, scandal mascat ca un fals nationalism. Aia ii atrage pe romani la Georgica, scandalul pe care il face

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Lucrurile, într-adevăr, nu sunt prea clare. Momentan sunt prea multe interese politice ca să ni se spună adevărul și e posibil să nu-l știm niciodată; au avut grijă securiștii, infiltrați în noul guvern, să distrugă ce trebuie.
În orice caz, Iliescu e comunist până-n măduva oaselor iar după "revoluția" din 1989 el și alții ca el s-au reprofilat, și-au dat seama că le place mai mult democrația, dacă înțelegi ce zic.