Podul Minciunilor este unul din cele mai importante atractii turistice din Sibiu, fiind primul pod de fonta din sud-estul Europei de care se leaga trei legende. Podul Minciunilor, construit in 1859, leaga cele doua sectoare ale pietei mici si face trecerea dintre orasul de sus si cel de jos.
Batranii locului spuneau despre Podul Minciunilor ca incepe sa scartaie amenintator, dand impresia ca o sa cada daca cel care il strabat spun minciuni in acel moment.
O alta legenda despre Podul Minciunilor este legata de negotul din pietele de langa acesta. Negustorii prinsi cu ocaua mica erau dusi pe pod si aruncati de pe el, sperand ca acestia sa se invete minte si sa nu mai pacaleasca clientii.
Cea mai picanta legenda despre pod tine de curatenia trupeasca a tinerelor fete care isi dadeau intalnire cu baietii. Aici se punea la cale viitorul tinerilor, se faceau planuri de casatorie, iar daca fetele minteau, sustinand ca sunt neprihanite, erau aruncate de pe Podul Minciunilor.
Povestea contelui Dracula din Romania, mai exact Transilvania (fost domnitor al tarii romanesti) a fascinat si continua sa fascineze intreaga lume. Viata sa plina de neprevazut, precum si asprimea pedepselor sale tin deja de domeniul legendei. Narata intai in romaneste si in slava veche, apoi in germana, cu exagerarile de rigoare prezente in aceasta din urma versiune, legenda Dracula a ajuns sa fie cunoscuta in intreaga Europa.
Nu putini au fost scriitorii care si-au incercat pana povestind despre viata contelui Dracula din Romania si despre incredibilele sale fapte. Astfel a luat nastere o adevarata moda Dracula, voievodul vampir, cu mare trecere. Povestea sa a fost difuzata in milioane de exemplare. Subiectul i-a cucerit furtunos si pe realizatorii de film (s-au realizat mai mult de 100 de pelicule). Iubitorii de film au fost de asemenea foarte atrasi. Actiunea cartilor si filmelor narand despre contele Dracula se petrece in Transilvania.
Dupa publicarea in 1897 de catre Bram Stoker (1847-1912), un irlandez din Dublin, a romanului sau "Dracula", numele domnitorului muntean, deja stiut, a devenit si mai faimos. Bram Stoker era un regizor de teatru din Dublin, membru al Asociatiei parapsihologice "Golden Dawn" din Londra, un avid scormonitor al vampirismului de obarsie irlandeza si hindusa.
Personajul principal al romanului sau, tiparit in milioane de exemplare, este un vampir, Contele Szekler, poreclit contele Dracula din Romania. Actiunea romanului se desfasoara in tinutul Transilvaniei, despre care autorul afirma urmatoarele: "Am citit ca toate superstitiile acestei lumi sunt adunate pe copita Carpatilor, ca si cum acolo ar fi centrul unui anume adanc imaginativ".
LisaJulie întreabă: