Sunt de acord cu tine! Da, în istoria societății omenești au avut loc deversări de apă masive! Potopul, data este: deversare masivă de apă, într-o perioadă de timp, relativ scurtă. Potop poate fi artificial, cedarea unui baraj, vezi în Laos, azi sau în caz de cutremur, erupții? vulcanice violente lângă apă! Iar, în Biblie este un sâmbure de adevăr în privința unui potop apocaliptic! Curând, s-a dovedit existența unor vestigii omenești pe fundul Mării Negre. Deci e posibil ca la un moment dat, să fi avut loc o astfel de deversare biblică. Da, calamități naturale sau nu oricând pot apărea! Iar, pot afirma cu convingerea că nu este nimic adevărat, că putem devia sau distruge un asteroid! Se uită că asteroizii nu sunt simple roci de piatră! Pot fi compuși din elemente chimice care în amestec pot fi foarte duri, greu de spart, greu de deviat! Apoi, e vorba de faptul că suntem în afara spațiului cosmic. Vor ajunge pe pământ multe resturi. Deci e imposibil! Iar, pământul, fără intervenția omului, a avut perioade de regenare, de calamități! Apoi, suntem peste 6 miliarde de oameni! Cât credeți că vom mai putea fi bine pe acest pământ? Va veni o calamitate care va reduce populația omenirii în primul rând. Sunt megalopolisuri care au populație cât România sau chiar mai mult, iar ca suprafață nu este poate decât de 2-3 ori suprafața capitalei noastre. Răspunsul meu, este da, va avea loc o calamitate!
"cât de probabil ca un mare alt potop... se se întâmple?"
dar a mai fost vreunul?
Din ce spune bliblia da. Iar uni cercetători confirma de ani buni ca e forte posibil sa fii existat chiar la noi in tara.
Biblia nu zice că :
- se scrie "unii cercetătători" în loc de "uni cercetători"?
- se scrie "sa fi existat" în loc de "sa fii existat"?
Un potop care sa acopere muntii nu a avut loc, si nu va avea; pentru asta e nevoie de o planeta de gheata, in plus fata de apa aflata pe Terra. Alfel spus, avem deocamdata sub 1% din apa necesara pentru Potop. Dar catastrofele naturale globale; eruptie catastrofala, cutremur de 11 grade, impactul unui asteroid sau ceva neasteptat; asta e altceva. Asa ceva e atat de probabil incat devine sigur. In timp, ceva din astea se va intampla. Dar noi suntem din ce in ce mai pregatiti sa facem fata. Deja un asteroid ar putea fi distrus sau deviat, iar tehnica avanseaza in continuare.
Nu am de ce sa ma supăr fiecare are părerea sa si un raspuns e o părere.
Nu Găbiță, asta nu e părerea ta! Ai citat (n-aș vrea să zic: papagalicește) dintr-o carte. Dacă aveai o părere a ta, dădeai dovadă de combativitate, dar așa,...
In bliblia spune ca a fost un potop, eu aleg sa cred sau nu iar legat de întrebarea mea eu ma întrebam cât de posibil e sa se întâmple in viitor aces lucru sau altele. Nu scrie in bliblie ca va fi. Ci doar curozitatea mea cât de posibil este.
Ai întrebat dacă va mai un potop. Eu nu am învățat să fi fost vreunul. Tu zici că scrie nu-știu-unde că ar fi fost. În fine... Întrebarea era mai puțin interpretabilă dacă dacă în loc de "un alt mare potop" scriai "un potop mare". Deși nu prea e clar ce-i aia potoop
De ce "potop" vorbești nene?
Când a mai existat unul?
Dacă tu crezi în mirodeniile spuse de Biserică, îți urez multă baftă în a aștepta "baia care va curăța "cățeii credincioși" de oamenii necredincioși (zis și "atei")".
anonim_4396 întreabă: