| Daria0Ebra a întrebat:

Bună tuturor! Am o problemă personală pe care simt că nu o pot vorbi cu cineva, și aș dori tare mult să mă ajutați, desigur dacă vă face plăcere. Nici aici nu pot să dau foarte multe detalii dar pe scurt: tatăl meu a fost înșelat de către mama, ei au 27 ani de căsnicie dar mama de foarte multă vreme îl trădează( eu știind asta dar m-am prefăcut că nu știu, ca să nu se destrame familia) iar acum lucrurile au ieșit la iveală. Eu am 21 de ani, îmi doresc atât de mult să nu plece unul de lângă altul pentru că sunt tot ce am eu, ei au tras mereu pentru cine sunt astăzi, pentru educația mea etc. Iar eu aș vrea tare mult să pot să discut matur cu tatăl meu în privința asta, să treacă cumva peste având în vedere ani de când sunt căsătoriți și faptul că ei au mai trecut prin situații dificile. Și nu știu cum să fac asta, mă simt oribil pentru faptul că nu am curaj și în același timp pentru faptul că am știut despre situație și poate ar fi trebuit să acționez într-un fel la momentul respectiv, dar tata este o fire mai aspră, dură iar eu pur și simplu nu am avut cum să îi spui, îmi era frică să nu îi facă ceva mamei. Ce să fac eu acum?;(;(

7 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dă problema afară din casă, și rămâi cu tatăl tău.
Nu e ok să îți dorești ca tatăl tău să fie atât de tembel încât să treacă peste. Așa ceva nu se ține în casă.
E urât că ai tăinuit asta, iar faptul că te aștepți să se treacă peste, e un redflag pentru tine.

| Daria0Ebra explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am înțeles, mulțumesc... Eu totuși îmi doresc să repar pe cât posibil situația, iar dacă nu... Asta a fost;(

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Daria0Ebra):

Nu e ok sa se repare asa ceva.
Tatal tau ar trebui sa fuga de acolo, cat timp mai are sanse sa se aseze intr-un loc ok.
Altfel se mai ajunge naibii la bataie, sau incepe si el sa egaleze, si sa umble cu toate stricatele.

| relian a răspuns:

Daca taicatu deja stie, nu te mai baga, daca ar fi fost sa o dea afara, ar fi facut-o deja.
Daca inca maicata sta cu voi, inseamna ca taicatu inca se gindeste, ori ca va ramane acolo cu situatia aia, dar de iertat nu o va ierta si nu stiu daca o sa mai fie cea fost pana acum.

Asa ca nu te baga, este treaba lor, decizia lor.Tu esti deja matur, daca te bagi, poate te da tactu si pe tine afara cu tot cu maicata laughing o sa spuna ca ii tii partea.

Nu stiu, dar in relatia un ora nu trebuie sa se bage nimeni

| J0B0MAT a răspuns:

Discută cu amândoi, spune-le ce simți, ce ai vrea de la ei.Vezi ce vor ei și încercați să găsiți cea mai bună soluție.
Sunt multe cazuri în care au trecut peste, alte cazuri în care nu, depinde de fiecare.
Violența nu e o soluție în niciun caz și trebuie să le explici asta clar.Să îi faci să stea cu forța nu poți, tot ce poți face e să discutați mult și sincer despre toate implicațiile problemei.

| Daria0Ebra explică (pentru J0B0MAT):

O să încerc să -mi fac curaj, mulțumesc mult!

| Nirvanaaa a răspuns:

Ai 21 de ani, nu mai esti minor sa zici ca e complicata situatia cu împărțirea tutelei.
Nu ar trebui sa te bagi. Tu vrei sa fie împreună. Dar e ceea ce vrea mama sau tatal tău?
Nu cred ca ti-ar placea, dacă ai fi în locul tatălui tău, sa iti zica copilul, sa treci peste situația asta.
Relatia e între ei, nu are treaba cu tine neaparat. Iti poți exprima dorința, însă nu le poți afecta decizia.
Gandeste-te ca parintii nu sunt niste personaje în viata noastră pe care sa ne proiectam dorintele. Sunt ființe ce decid singure. Fac ce vor ca e viața lor.