Care intelectualii ai întrebat tu?
nu e vorba de romani pur simplu nevoia de a citi o carte sau a te informa sa iti dezvolta gandirea analitica nu face parte din nevoile omului,nu simti nevoie de a citi o carte cum simti nevoia de a manca,de a face sex,de a avea bani,de a fii apreciat,nevoia de siguranta,uitate la piramida lui maslow sa vezi unde e nevoia aia sus, cum majoritatea nu suntem implniti ce sa facem acolo sus, plus ca faci o eroare de logica, dupa ilogica ta deduci faptul ca toti care cred in Dumnezeu nu sunt intelectualii ceea ce o afirmatie aberanta, prejudecata, eroare de gandire, nici eu nu gasesc o persoana cu care sa vb despre filozofie, stiinta desi as vrea, cand am studiat sa vad daca doar in Romania e asta, nu, pur simplu nevoia rationala nu are importanta in reproducere, supravetuire
Cum nu există? Becali e cel mai mare matematician, așa și-a făcut el averea.
https://www.youtube.com/watch?v=0heY6eUBiU0
Iar dezbaterea.
Vrei să pierzi alegerile? Atunci fă dezbatere.
Să fim pragmatici monșer! Nu contează cine a făcut lumea, contează cine o conduce.
Eu cred in Dumnezeu, dar nu am o problema cu ateismul. De fapt, as putea spune ca sunt mai aproape de critica religiei decat de religie.
Si ca sa te lamuresc: a fi inteligent si educat nu implica faptul ca ai fi ateu. Ideea "stiinta dovedeste ca Dumnezeu nu exista" e un argument de doi bani.
Este o întrebare foarte bună. Eu consider că, ar trebui să discutăm pe temă aceasta liber și să argumentăm fiecare credincios și necredincios, ca să ajungem la o concluzie într-un final.
Dacă te uiți la o clădire, îți vei da seama că nu a apărut ea așa din neant, ci că a construit-o cineva. Dacă te uiți la vopseaua de pe ea, îți vei da seama că nu a fost din totdeauna vopsită, ci că a vopsit-o cineva. Un computer se asamblează singur sau este asamblat de către cineva? Bineînțeles că cineva îl asamblează.
Dacă teoria Big Bang este adevărată, aș vrea să știu ce a explodat, de unde a venit, de unde a venit energia, de unde a venit spațiul ca materia să se extindă în el, de unde a venit organizația și de unde a venit informația, pentru că nu sunt molecule random care circulă pe aici, pentru că ele conțin informații, informații care sunt ca și o carte care conține mai mult decât structuri de cuvinte, în ea se regăsesc informații. ADN-ul este mai mult decât chimicale, el conține informații. Evoluționiștii nu răspund la întrebările : de unde a venit această informație, de unde a venit această energie, de unde a venit această materie, materie care știm că nu poate apărea de nicăieri fără o cauză. Teoria evoluționistă sau cea cu Big Bangul sunt ceva speculativ, sunt doar niste presupuneri, nu putem spune că exact așa s-a întâmplat. Mulți cred în aceste teorii orbește, iar urmarea este o credință oarbă, am putea chiar spune că acestea sunt niste religii (teoriile). Care este diferența dintre aceste teorii și religii? Teoriile acestea sunt produsul imaginației umane, iar despre religii îndrăznesc să spun că acestea se pot dovedi mai repede dacă sunt ceva adevărat sau fals decât teoriile, deoarece scrierile surselor religiei ne spun clar că acele evenimente au avut loc, deci noi putem proba aceste afirmații. Noi nici măcar nu avem întreaga planetă explorată 100%, nu avem vreo colonie pe Marte sau în alt sistem, iar de explorarea 100% a galaxiei noastre nici macar nu voi mai scrie, fiindcă este misiune imposibilă, iar noi îndrăznim să spunem că Dumnezeu nu exista, că nu avem niciun Creator. Principalul motiv al respingeri lui Dumnezeu este fuga de responsabilitatea morală, că dacă Dumnezeu ne-ar fi permis absolut tot ce există să punem in practică, acela ar fi devenit dumnezeul vostru și nu ați mai nega voi puterea lui garantat.
Ba exista destui savanti atei si la noi. Poate ca nu apar pe la televiziuni sau in alte locuri publice dar asta nu inseamna ca nu avem.
'Cum a aparut lumea' explica Discovery si National Geographic in fiecare zi, cum ai dedus ca nu se da stiinta la televizor?
Savanti fara religie exista destui dar nu au cum sa explice unui copil, asa cum doresti tu, 'cum a aparut lumea'.
Cred ca in intrebarea ta, tu vrei ca savantii sa vorbeasca la televizor despre ateism, nu despre stiinta.
Fii sincer cu mine. De la cele trei mesaje pe care le'am schimbat, ma uit pana in strafundurile tale.
Există destui, "necredincioși" sau oameni care nu cred în creaționism. Doar că la noi nu se manifestă așa tare acel ateism "militant", care își împinge în fața tuturor convingerile, asta pentru că unde a apărut așa ceva e acolo unde și credincioșii sunt mai "in your face", spre exemplu evangheliștii americani. Ce-i drept nu avem Un Richard Dawkins, dar oare asta e o pierdere așa de mare? Chiar e important să ne certăm pe speculații despre univers? Nu ne ajung certurile despre politică de la televizor.
Și un tânăr/o tânără cu adevărat fascinat(ă) de așa ceva va găsi el surse asupra subiectului. Mai ales că tinerii noștri deștepți cunosc cel puțin o limbă străină (până la urmă global vorbind, oamenii ce știu doar o limbă sunt o minoritate), deci nu o să aibă probleme așa mari.
Tinerii nostri destepti sunt printre cei mai saraci din UE. Nu poti sa te preocupi de intrebari existentiale, daca te zbati in saracie.
In legatura cu limbile straine, ma indoiesc. Ca sa inveti doua limbi straine trebuie sa ai resurse. Nu vad cum cei din africa ar invata doua limbi straine.
La ce nivel trebuie sa cunoasca, un matematician, o limba straina sau doua?
Am putea spune ca, in ziua de azi, si un filolog ar trebui sa cunoasca matematica, nu?
Oricât ne-am plânge noi românii de cât de rău ne e, și poziția asta de săracii UE-ului nu e așa de rea, nu trăim într-o sărăcie abjectă, cum e cazul multor țări din Lumea a Treia/Africa. Sigur situația asta împiedică mulți tineri să realizeze ceva, deși nu pe toți, mereu e o cale.
Iar majoritatea tinerilor nu învață o limbă străină pentru cã le trebuie ci pur și simplu pentru că engleza e foarte dominantă în cultură. Și da unei persoane ce lucrează în științele exacte îi e necesară o limbă străină căci nu toate sursele de care ai nevoie sunt în limba română, multe sunt publicate în limbi străine. Și există posibilități pentru aplicarea metodelor statistice în uman.
PrEtTyAnGeL întreabă:
Constantin200787 întreabă: