| andreywtza a întrebat:

Buna tuturor! Am văzut tot mai des multe articole despre sindromul copilului zgâlțâit. Ce nu înțeleg oare această nenorocire apare după repetate zgâlțâituri sau dintr-o singura zgâlțâitură exista riscul acesta? Voi ce credeți?

3 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Depinde de persoana,presupun
Pentru că alții sunt afectați profund de la chestii "banale", in timp ce alții sunt afectați mai greu, să zic așa
Deci, mă gândesc eu, că se aplica cam același principiu.

| dullcat a răspuns:

,,In sindromul copilului zgaltait, sunt intalnite semne si simptome specifice unei suferinte cerebrale a bebelusului sau copilului mic. Fenomenul apare ca urmare a unei ciocniri a parenchimului cerebral de peretii cutiei craniene.

Atunci cand copiii plang excesiv si/sau sunt agitati, unii parinti, fie in speranta de a ajuta copilul sa se linisteasca, fie din frustrare si/sau oboseala, pot incerca sa il scuture. Acest lucru insa este extrem de daunator, intrucat creierul unui copil atat de mic nu este suficient de bine dezvoltat pentru a rezista la astfel de impacturi.

In urma ciocnirii repetate de cutia craniana, creierul copilului este dispus la sangerari, hematoame, contuzii si multe alte complicatii asociate traumatismelor. Acestea sunt suficient de grave sa altereze starea de sanatate a copilului si, in plus, pot conduce la aparitia a numeroase complicatii nedorite.'' - https://www.reginamaria.ro/......-manifesta

https://www.arcadiamedical.ro/medinfo/sindromul-copilului-zgaltait

suntserios
| suntserios a răspuns:

Se poate intampla si de la o singura miscare brusca si violenta.